5 minuten met Edo Luyt

5 minuten met | 1569 keer bekeken

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week met Edo Luyt, partner manager bij CSi Industries BV.

Hoe bent u in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
Na mijn studie werktuigbouwkunde en elektronica ben ik direct begonnen bij de technische dienst in de conservenindustrie. Daar kreeg ik te maken met primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen. Niet alleen werd er in de fabriek afgevuld op hoge snelheid, ook werden de conserven afgesloten met een fels en vond codering en palletisering plaats in de fabriek.

Het leuke aan de verpakkingsindustrie is de diversiteit. De ene dag sta je met een auto accu in je hand, de volgende met rijst en die week daarna met chips. Als partner manager stuur ik een deel van ons internationale agentnetwerk aan, die proberen palletiseermachines te verkopen. De verpakkingsbranche is continue in beweging en verandert. Het is interessant om dat van dichtbij mee te maken.

Waar bent u het meest trots op in uw loopbaan?
Waar ik heel erg blij van wordt is dat ik binnen het bedrijf op alle niveaus een goed gesprekspartner ben. Ik kan mensen uit de technische dienst helpen, maar net zo goed met een projectleider om hem te adviseren of een praatje maken met een eigenaar of general manager.

Wat typeert u in uw werkwijze?
Dat ligt in het verlengde van mijn vorige antwoord. Ik heb in alle stappen van het verpakkingsproces gewerkt, van assistent tot directeur. Door de kennis die ik bij drie grote bedrijven heb opgedaan weet ik vraagstukken snel te herkennen en daarbij een oplossing te bieden. Ik ken de druk binnen de producerende organisaties.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Aan primaire verpakkingen komen al bijna geen mensenhanden meer te pas, dat is veelal geautomatiseerd. Hetzelfde geldt voor secundaire verpakkingen, maar in mindere mate. In tertiaire verpakkingen is automatisering nog lang niet vanzelfsprekend: veel bedrijven denken dat dat te duur is. De prijzen van techniek zijn juist gezakt en die van loonkosten gestegen. Handmatig palletisering is binnen nu en vijf jaar verleden tijd.

Welke buitenlandse innovaties moeten volgens u naar Nederland komen?
Bedrijven moeten vandaag de dag steeds flexibeler zijn. Waar eerst alles in een verpakking kon, moeten er nu steeds meer opties komen. Er moet steeds meer ruimte komen voor innovatie en het moet nog steeds hetzelfde kosten. Daar kan Nederland nog veel van leren. Daar helpen we onder andere Unilever en Nestlé mee.

Wat inspireert u als ondernemer?
We werken zowel met grote als kleine bedrijven. Het maakt niet uit waar je aan tafel zit, uiteindelijk willen ze allemaal hetzelfde. Het vraagstuk wordt op een andere manier ingekleed, maar in principe maakt dat niet uit. Ze willen een betrouwbare machine die het minst kost. Mensen daarmee zo goed mogelijk helpen inspireert mij als ondernemer.

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur u gegevens naar info@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren