5 minuten met Erik de Jong

5 minuten met | 967 keer bekeken

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week Erik de Jong, Sales Manager laser codeerapparaten van Mundi Technology.

Hoe bent u in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
Toen ik 19 jaar geleden afgestudeerd was, ging ik als techneut op zoek naar een interessante baan. Die vond ik bij Mundipak, een bedrijf met een breed programma aan verpakkingsmachines en apparatuur. Ik koos voor Mundipak, omdat het laser codeerapparaat mijn aandacht trok. Inmiddels ben ik sales manager van deze productgroep en verkoop ik het apparaat wat mij het meest interesseert binnen het bedrijf wereldwijd.

Waar bent u het meest trots op in uw loopbaan?
Het binnenhalen van een grote klant geeft me altijd een enorme kick. Toen ik Mars Chocolate binnenhaalde, was ik ontzettend blij en trots op mezelf. We leveren nu lasers aan alle vestigingen binnen Europa.

Wat typeert u in uw werkwijze?
Ik liet mij overtuigen door een product om te komen werken bij Mundipak, dus ik kan met enorm veel passie en enthousiasme over deze laser codeerapparatuur vertellen. Doordat ik nu al 19 jaar lang in de branche werkt, heb ik veel kennis en ervaring op kunnen doen. Hierdoor kan ik klanten optimaal helpen en heb ik altijd een passend antwoord.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Het flexibel aanbrengen van legal tekst, zodat niets meer voorbedrukt hoeft te worden! Wij zijn actief in verschillende branches, zoals de drankindustrie, farmaceutisch, industrie en food. In al die branches is de vraag hiernaar aanwezig. Het scheelt inkoop en voorraad van veel verschillende verpakkingen.

Wat een hindernis is bij deze verandering zijn de kosten. Het is vaak nog erg duur om tekst flexibel aan te brengen of lastig in combinatie met de snelheid van een verpakkingslijn. Het heeft nog de nodige ontwikkeling nodig om echt een succes te worden.

Welke buitenlandse innovaties moeten volgens u naar Nederland komen?
Ik wil deze vraag graag omdraaien. Steeds meer Nederlandse innovaties vertrekken naar het buitenland. We veranderen in een steeds grotere speler als het gaat om Nederlandse innovaties die over de grenzen gaan. Daar ben ik trots op.

Wat inspireert u als ondernemer?
We werken bij Mundi Technology met een relatief kleine groep, maar toch leveren aan de grootste multinationals van de wereld onze apparatuur. Dat inspireert mij enorm en zorgt ervoor dat ik doorga. We groeien langzaam als bedrijf en werken met steeds meer distributeurs, dat is ontzettend leuk om van zo dichtbij mee te maken.

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur u gegevens naar info@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren