5 x TED Talks die iedere verpakkingsexpert gezien moet hebben

Ondernemerstips | 926 keer bekeken
5 x TED Talks die iedere verpakkingsexpert gezien moet hebben

TED Talks worden al meer dan tien jaar gegeven door experts uit verschillende vakgebieden en landen en ze zijn zeer inspirerend. Ook voor de verpakkingsexpert zitten er presentaties tussen die niet te missen zijn.

Stoppen met geloven in groene mythen

De meesten van ons willen het juiste te doen als het gaat om het milieu. Maar dat doe je niet door simpelweg te kiezen voor de papieren zak, zegt duurzaamheid strateeg Leyla Acaroğlu. Ze doet een gewaagde oproep om ons groter te laten denken over systemen en producten die de druk op de planeet verlichten, in plaats van te blijven geloven in groene mythen.


Zijn paddenstoelen het nieuwe plastic?

Productontwerper Eben Bayer onthult zijn recept voor een nieuw verpakkingsmateriaal op basis van paddenstoelen, om breekbare dingen zoals meubilair, plasmaschermen en het milieu te beschermen.

Lees ook: Ikea kiest voor ‘champignonverpakking’ in plaats van piepschuim.


Zeeën van plastic

Kapitein Charles Moore van de Algalita Marine Research Foundation was de eerste die op de ‘Great Garbage Patch’ stuitte, een eindeloze hoeveelheid aan drijvend plastic. Hij vestigt de aandacht op het alsmaar groeiende en verstikkende probleem van plastic afval in onze zeeën.


De kunst van eerste indrukken - in design en het leven

Boekontwerper Chip Kidd weet als geen ander hoe vaak we producten oordelen op eerste indrukken. In deze TED Talk legt hij uit welke twee technieken ontwerpers gebruiken om direct te communiceren (duidelijkheid en mysterie), en wanneer, waarom en hoe ze werken.


Wat er mis gaat met ons voedselsysteem

Birke Baehr is pas 11 jaar als hij betoogt wat er mis gaat in ons voedselsysteem. Hij presenteert zijn visie op een belangrijke bron van ons voedsel: industriële boerderijen. Door dergelijke boerderijen uit het zicht te houden, wordt een rooskleurig en onwerkelijk beeld geschetst van de massaproductie landbouw, vindt hij. Hij ziet veel liever dat de voedselproductie wordt gelokaliseerd en naar groene initiatieven gaat.


Heb je onze lijst van vorig jaar gemist? Hier kun je deze bekijken. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren