7 x mooie duurzame verpakkingen

Verpakkingstips | 3383 keer bekeken

Duurzame verpakkingen zijn up and coming. Steeds meer bedrijven gaan over de streep en laten zich verleiden tot het produceren van een minder grote footprint. Wie nog niet overtuigd is, zijn hier een aantal prachtige voorbeelden van bedrijven die hebben bewezen dat duurzaamheid en mooie verpakkingen prima samen gaan

1. Tetra pak Rex
Sinds dit jaar verkoopt Tetra pak 's werelds eerste kartonnen pak dat gemaakt is op plantenbasis. De 'Rex' lijn is is volledig duurzaam geproduceerd: zelfs de dop is van polyethyleen, een duurzaam soort kunststof.

2.Dell
Computerproducent Dell heeft voor een duurzame verpakking gekozen voor zijn producten. Ze gebruiken hier voor 'Aircarbon' plastic, dat gemaakt wordt van uitlaatgassen die zij uit de lucht filteren. Dit plastic is groener en bovendien minder duur om te produceren dan plastic dat olie als basis heeft. Helemaal nieuw zijn de groene verpakkingen niet van de computergigant: eerder experimenteerden ze al met bamboe, graan en zelfs paddestoelen.


3.Smurfit Kappa

De dozen die Smurfit Kappa maakt voor het vervoeren van tomaten zijn grotendeels gemaakt van tabaksplanten. Weggegooide stengels worden hergebruikt, net als stengels van de tomatenplant zelfs. Dit zorgt er samen voor dat de door meerdere keren gerecycled kan worden.

4.Hovis
Als eerste op de markt van broodzakken maakte Hovis een broodzak die bijna volledig gemaakt is van hergebruikte polyethyleen. De zak, die gebaseerd is op suiker riet, zorgt voor een footprint die 75 procent kleiner is dan de traditionele plastic zak om brood.

5.Tomorrow Machine
Het design bureau Tomorrow Machine heeft verpakkingen ontwikkeld die dezelfde levensduur hebben als de producten waar ze omheen zitten. Voedselverpakkingen die eetbaar zijn en verpakkingen die zo licht en dun zijn dat ze makkelijk te recyclen zijn.


6.Pangea Organics

De dozen die om de cosmetische producten van Pangea Organics zitten zijn de eerste ter wereld die volledig composteerbaar zijn. Als het product is gebruikt, kan men de doos onder de kraan houden en in de grond stoppen. De doos zal binnen enkele maanden verdwenen zijn.

7.HNINA
De veganistische chocolade van HNINA heeft een verpakking die gemaakt is van 100 procent biologisch afbreekbaar en gerecycled papier, dat geproduceerd is met windenergie. Dit past precies bij de positionering van het bedrijf en de duurzame verpakking wordt gebruikt om het imago te onderstrepen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren