"Als je bij Jort op het podium mag komen is dat spannend"

Columns | 1129 keer bekeken
"Als je bij Jort op het podium mag komen is dat spannend"

Beste Jort Kelder en andere aandeelhouders,

Als je bij Jort op het podium mag komen is dat spannend. Zijn verrassende wendingen maken je scherp en dwingen je om het beste uit jezelf te halen. Overigens; voor degene die Jort nogal “hoe heurt het….”  vinden heb ik ook nieuws: dat valt erg mee als je zo’n avond met hem werkt.

Op een belangrijk onderwerp heb ik echter mijn werk als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundige tijdens de NL Packaging Awards niet goed gedaan. Dat ga ik nu rechtzetten.

Beste Jort, je hebt ons allemaal deelgemaakt van jouw aandeel in de parfum business. We zijn geraakt door je voorliefde voor het doosje waarin het prachtige flesje geleverd wordt. Dat je moeite hebt om het doosje weg te doen, zie ik als een enorm compliment voor ons vak. Dat je als bewuste consument niet echt weet waar je het moet laten, vind ik vervelender. Ik heb nog iets gezegd dat we het uitstekend kunnen recyclen als het van papier is, maar dat was een bijzin.

Nu nog even het betere antwoord: Jort, zou je jouw invloed als aandeelhouder willen benutten om de bestuurders van jouw bedrijf te vragen oog te krijgen (als je geen eisen kunt of wilt stellen) voor de functie van de verpakking na zijn gebruik. Da’s een mooie zin voor: “Heren, regel dat die verpakking van ons mooie product, verantwoord een tweede leven krijgt.” Laat ze een goede verpakkingskundige benaderen om dit probleem goed in kaart te brengen en je van oplossingen te voorzien. Laat vervolgens jouw marketeers een manier bedenken om de consument uit te leggen dat ze de prachtige verpakking jaren mogen bewaren, maar ook op een verantwoorde manier kunnen aanbieden bij de afval verwerking omdat het hergebruikt gaat worden voor een volgende leven. Naast de winst en dividend uitkering volgens mij een mooi gespreksonderwerp tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Als je dit doet voor het bedrijf waar jij aandeelhouder bent, zijn we blij. Als je erover zou praten met al de aandeelhouders die je kent en tegenkomt in jouw vak, zou je een ambassadeur zijn van onze industrie. Dat vinden we geweldig.

Ik beloof je dat ik volgend jaar beter mijn best doen om gelijk het goede antwoord te geven! 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren