Als u alles zelf kunt met een 3D printer, waarom dan een service bureau inschakelen?

Expertartikelen | 919 keer bekeken
Als u alles zelf kunt met een 3D printer, waarom dan een service bureau inschakelen?

Met de opkomst van het 3D printen en de toegankelijkheid van de techniek is het steeds makkelijker om alles zelf te doen. Toch zijn er genoeg bedrijven die hun services aanbieden om voor u producten uit de printer te laten rollen. Waarom zou u voor hun diensten kiezen, als u alles zelf kunt doen?

Met de opkomst van 3D printen, kwamen ook bureautjes op die hun diensten aanbieden omtrent dit onderwerp. Wilt u een kleine serie laten printen? Geen probleem: zij helpen u zo snel mogelijk. Maar waarom het niet zelf proberen?

Allereerst zijn dit soort bedrijven en bureaus ontzettend handig om uit te testen of 3D printen de juiste techniek is voor uw product. Veelal wordt er gewerkt met het maken van een prototype, waarmee functionaliteit en kwaliteit getest wordt. Daarna kan er overgegaan worden tot een grotere of kleinere productie.

Met deze test voorkomt u dat u uzelf op hoge kosten jaagt. Ondanks dat de prijzen van 3D printers flink gedaald zijn sinds het octrooi op de technologie is vervallen, is het nog steeds niet goedkoop om een printer zelf aan te schaffen. Ook filamenten, waarmee geprint wordt, is lang niet altijd goedkoop.

Kennis
Tegelijkertijd is er binnen dit soort bureaus en bedrijven ook veel kennis aanwezig. Want filamenten lijken misschien goedkoop op sommige websites, maar waar moet ’het materiaal aan voldoen? Bovendien kan niet ieder soort filament in een 3D printer, dus hoe weet je dat je je printer niet bij het eerste prototype kapot maakt? Bedrijven als deze kunnen je er niet alleen alles over uitleggen, maar maken desgewenst prototypes voor je zonder dat je je dit soort zaken af hoeft te vragen.

Maar die kennis moet wel worden betaald. Hoeveel kost de kennis rondom deze technologie? De prijzen van bedrijven variëren enorm en zijn sterk afhankelijk van de grootte van een prototype en de hoeveelheid. Wel kan ik u verzekeren dat de kennis van Vink Kunststoffen gratis met u gedeeld wordt bij het afnemen van uw product.

Wilt u meer weten over het voordeel van een servicebureau? We vertellen u er alles over op de Rapid Pro en ESEF beurzen bij de Vink Kunststoffen stand. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren