Bio-based verpakkingen

Begrippenlijst | 1310 keer bekeken

Bio-based verpakkingen zijn verpakkingen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal.  Plantaardig PET staat bekend als PEF: een biobased materiaal dat geproduceerd kan worden uit maïs. PEF staat voor poly-ethylene-furanoate. De bouwsteen voor PEF is furaandicarbonzuur. Deze moleculen, kortweg furanen genoemd, zijn moleculen die gebaseerd zijn op koolhydraten. Die koolhydraten kunnen niet alleen uit levendige organismen zoals maïs of suikerriet gehaald worden, maar ook uit houtsnippers, landbouwafval of oude kranten.

Gebruik van bio-based verpakkingen

Bio-based verpakkingen worden gebruikt om verschillende levensmiddelen te verpakken. Daarnaast worden ze veel gebruikt in de kant-en-klare voedingsindustrie, bijvoorbeelde bij de productie van festivalbekers.

Voordelen en nadelen van bio-based verpakkingen

Bio-based verpakkingen zijn beter voor het milieu. Bio-based bekers zijn niet geschikt voor warme dranken. Voor koffie en thee zijn er zodoende nog andere bekers nodig van ander verpakkingsmateriaal.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren