Blisterverpakking

Begrippenlijst | 5645 keer bekeken

Een blisterverpakking is een doorzichtige, plastic verpakking die gebruikt wordt om vooral kleine voorwerpen gemakkelijk te verpakken.

Gebruik van de blisterverpakking

Blisterverpakkingen komen vooral veel voor in de pharmaceutische industrie in de vorm van doordrukstrips. Daarnaast worden blisterverpakkingen gebruikt bij het verpakken van bijvoorbeeld speelgoed, keukengerei of usb-sticks. Blisterverpakkingen worden vaak gemaakt door middel van thermoformin, waarbij de kunststof onder invloed van temperatuur in de juiste vorm wordt gekneed.

Voordelen van de blisterverpakking

Een blisterverpakking heeft een hoge attentiewaarde. Omdat blisterverpakkingen doorzichtig zijn kan de consument goed zien wat hij/zij koopt. Hierdoor kan het product aantrekkelijker zijn dan gelijkwaardige producten verpakt in een andere verpakking. 

Door pillen of medicijnen te verpakken in een blisterverpakking zijn deze goed beschermd. Een ander voordeel van blisterverpakkingen is de gemakkelijke dosering. Doordat de pillen individueel verpakt zijn kan de gebruiker gemakkelijk controleren hoeveel men heeft ingenomen en hoeveel pillen er nog over zijn. 

Een laatste voordeel is de bescherming tegen diefstal. het is gelijk duidelijk dat het product weg is, als deze gestolen wordt.

Nadelen van de blisterverpakking

Een blisterverpakking is erg bewerkelijk. Het kan erg lastig zijn om de verpakking te openen. Daarnaast is een blisterverpakking minder duurzaam omdat de verpakking niet hergebruikt kan worden. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren