Flowpack

Begrippenlijst | 4427 keer bekeken

Flowpack is een verpakkinsgvorm waarbij producten onder folie worden gebracht en hermetisch afgesloten worden. Dat betekent dat er folie om een product wordt gevouwen en dat dit om de lange of korte kant dichtgeseald wordt.

Gebruik van een flowpack

Flowpack wordt vaak toegepast bij het verpakken van proefverpakkingen van producten. Flowpacks kunnen bedrukt worden door middel van flexografie of off-set druk. Er zijn drie soorten folie die kunnen worden ingezet bij flowpacks. Coex polyprop, gecoate polyprop en gemetaliseerde polyprop. Coex polyprop is alleen voo het bundelen van producten. Gecoate polyprop beschermt het product tegen geur, damp en zuurstof. Gemetaliseerde polyprop beschermt daarnaast ook nog tegen invloed van licht.

Voordelen van een flowpack

Door een flowpack kunnen verschillende losse onderdelen gemakkelijk verpakt worden tot één product. Daarnaast is een flowpack een afgesloten en beschermende verpakking. Producten kunnen een langere houdbaarheid krijgen. Daarnaast kunnen de folies die gebruikt worden bij een flowpack geschikt gemaakt worden zodat ze in direct contact met voedsel kunnen staan.

Zie ook flowwrapper

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren