Lasercoderen

Begrippenlijst | 1185 keer bekeken

Bij lasercoderen wordt er met behulp van een laserapparaat tekst of een afbeelding op de verpakking gezet zonder inkt. Lasercodering kan gebeuren door het etsen van de codering in de verpakking, als de laser de coating van de verpakking verdampt (er treedt dan kleurverschil op), of door middel van thermochemie. 

Gebruik van lasercoderen

Lasercodering kan zowel duidelijk zichtbaar als onzichtbaar worden ingestraald. Een voorbeeld van lasercoderen is de "tenminste houdbaar tot" datum die in sommige plastic containers of emmers gestanst is.

Voordelen van lasercoderen

Het voordeel van lasercoderen is het feit dat het schoon en nauwkeurig kan gebeuren. Daarnaast bespaart men op inktkosten odmat er met deze manier van coderen geen inkt of andere extra materialen aan te pas komen. Daarnaast is de codering permanent: omdat er geen inkt op de verpakking komt kan deze ook niet uitlopen of vervagen ook is er geen droogtijd. Door een continue laserstraal kunnen zowel statische als bewegende objecten worden gecodeerd. Lasercoderen kan ook een uitkomst bieden bij minder traditionele vormen van verpakkingen. Met name CO2-lasers kunnen extreem hoge codeersnelheden halen. Lasers vragen minimaal onderhoud, en behoeven geen verbruiksmaterialen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren