Noppenfolie

Begrippenlijst | 1291 keer bekeken

Noppenfolie is een Noppenfolie bestaat uit tientallen of honderden kleine noppen gevuld met lucht. Noppenfolie wordt hierdoor ook wel 'bubbeltjesplastic' of 'luchtkussenfolie' genoemd. De belletjes gevuld met lucht werken als schokdemper voor het beschermen van breekbare voorwerpen. 

Gebruik van noppenfolie

Noppenfolie wordt gebruikt om materialen te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Door de vorm en dikte kan het noppenfolie allerlei soorten producten omsluiten. Noppenfolie wordt meestal aangeboden op een rol en kan geleverd worden in verschillende maten en diktes. Naast toepassingen de verpakkingssector kan noppenfolie ook gebruikt worden als thermische isolatie. 

Noppenfolie kan versterkt zijn met nylon. Hierdoor is de folie sterker en gaat deze langer mee. Ook blijvend e noppen voller en behouden ze langer hun lucht.

Voordelen van noppenfolie

Noppenfolie is een flexiblel, licht en waterafstotend verpakkingsmateriaal. Producten ingepakt in noppenfolie zijn zodoende beschermd tegen stof en water. Daarnaast is noppenfolie chemisch neutraal en daardoor geschikt voor levensmiddelen. Bovendien kan noppenfolie functioneren als thermische isolatie van bepaalde producten.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren