Offset druk

Begrippenlijst | 1049 keer bekeken

Offset printen is een speciale druktechniek die vaak wordt gebruikt bij het bedrukken van verpakkingen of labels. Offset druk is ontwikkeld vanuit de lithografie. Tegenwoordig wordt ongeveer twee derde van al het drukwerk op de wereld in offset uitgevoerd. 

Gebruik van offset druk

Bij offset druk maakt men gebruik van een aluminium plaat waar het beeld op staat. Vervolgens wordt de offset plaats vochtig gemaakt. Alle delen van de plaat waar geen beeld op staat, nemen dit vocht op. Daarna wordt inkt aangebracht. De natte delen van de plaat nemen deze inkt niet op, waardoor alleen de beelddelen van de plaat de inkt opnemen. Als tussenstap wordt de inkt gedrukt op een rubberdoek. Door deze tussenstap moet de originele afbeelding op de aluminiumplaat niet in spiegelbeeld staan.

Voordelen van offset druk

Met offset druk kan er op hoge snelheden gedrukt worden. Het is de meest gangbare en meest voorkomende manier om te drukken. Daarnaast is offset druk beter voor het milieu dan flexografie.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren