SSCC staat voor Serial Shipping Container Code. SSCC is een internationaal geaccepteerde verzendcode, die toeleveranciers in de vorm van een barcode kunnen aanbrengen op hun pallets en containers.

Gebruik van SSCC

SSCC is een 18-cijferige code die in de vorm van een GS1 (EAN) 128 barcode op containers en pallets aangebracht. De leverancier stuurt samen met de lading een Electronic Data Interchange (EDI-) bericht naar de afnemer. Daarin staat alle specifieke informatie over de lading en producten zoals hoeveelheid, grootte en houdsbaarheidsdatum. Als het product aankomt bij de afnemer kan deze door de SSCC te scannen precies zien wat er in de lading zit zonder deze open te maken.

Voordelen van SSCC

Door SSCC te gebruiken voldoet men aan een internationale standaard wat beteft het verzenden en ontvangen van goederen. Hierdoor kan het logistieke proces sneller verlopen en kunnen de goederen gemakkelijker gecontroleerd en gevolgd worden tijdens de verschillende stappen van het transport. Het gebruik van SSCC kan dus een fikse kostenbesparing opleveren. Daarnaast kan men door SSCC beter de voorraad bewaken.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren