Best gelezen expertartikelen van VerpakkingsProfs 2016

Expertartikelen | 626 keer bekeken
Best gelezen expertartikelen van VerpakkingsProfs 2016

Het afgelopen jaar hebben onze verpakkingsexperts flink bijgedragen op VerpakkingsProfs. We zetten de best gelezen expertartikelen voor u op een rij. 


Gaan we voor de plastic of papieren zak?
Stel je bent een kleine winkelier. Je probeert altijd je zaakjes zo goed mogelijk op orde te hebben: een aantrekkelijke en schone winkel, een gevarieerd aanbod, goed personeel en een prettige werksfeer. Je kent je klanten, ze komen graag bij je langs, maakt een praatje met ze en verpakt vervolgens de gekochte waar keurig in... waarin?
Auteur: Caroli Buitenhuis
Lees hier het hele artikel


Wat is duurzamer: koffie uit een mok of wegwerpbeker
Heerlijk, ‘s ochtends die eerste bak koffie, eerst even ruiken en dan de eerste, voorzichtige slokken. Thuis uit een kopje, onderweg uit een bekertje, op het werk uit een mok, kopje of een bekertje. Eenmalig gebruik van koffiebekers is een van de weinige items waar studie naar gedaan is in vergelijking met meermalig gebruik van kopjes. Het ligt voor de hand want de hoeveelheid afval, zelfs op een klein kantoor, loopt snel op. 
Auteur: Roland ten Klooster
                                                    Lees hier het hele artikel


Hoe de ludieke verpakkingstrend een glimlach op ons gezicht tovert
Merken hoeven tegenwoordig niet altijd degelijk te zijn om toch serieus genomen te worden. Door ludiek te zijn en je zo te onderscheiden wordt je tegenwoordig als alternatief overwogen. Ook dan kun je betrouwbaar zijn. Het is nu juist een ontwerptrend in verpakkingsland om ludiek te zijn. Daardoor val je direct op, ga je een relatie aan met de consument en tovert een glimlach op het gezicht.
Auteur: Edwin Visser
                                                   Lees hier het hele artikel


Verpakkingskundigen zijn nog steeds hard nodig
Een tijdje geleden zag ik tot mijn verbazing deze foto voorbij komen op social media. Het iconische blikje cola ligt hier in de koeling van een welbekende supermarktketen verpakt in een plastic bakje met folie erover. 
Auteur: Eun Leij
Lees hier het hele artikelExport van verpakkingen naar Engeland na de Brexit
Nu de commotie over de recente Engelse beslissing om te breken met de politieke eenheid van de Europese Unie weer wat is gaan liggen, is er niets mis mee om eens nuchter te kijken naar de consequenties van die beslissing – en dan met name naar wat die beslissing betekent voor Nederlandse verpakkingsbedrijven die naar Engeland exporteren. 
Auteur: Arie Barendregt
Lees hier het hele artikel


Hangt de verpakkingsbranche een Volkswagen-schandaal boven het hoofd?
“cursus stress management, Volkswagen AG”
Dat bordje zag ik bij de incheck balie van mijn hotel in de buurt van Kassel. Ongemerkt begon ik te gniffelen. Dit is een prachtig voorbeeld van symptoombestrijding. Een cursus 'ethisch werken' voorkomt stress. Zeker bij VW een inkoppertje zou ik zeggen. Deze stelling heb ik de dame achter de receptie voorgelegd. Die begreep het niet, wat zeker aan mijn Duits zal liggen. Mijn slechte grap werd nog minder grappig toen ze vertelde dat ze 40 geannuleerde bijeenkomsten had in haar hotel, vanwege het gedoe bij VW. Grote zorgen dus.
Auteur: Rijk van Korlaar
Lees hier het hele artikelAanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren