'Blijf open staan voor nieuwe ontwikkelingen'

5 minuten met | 703 keer bekeken
'Blijf open staan voor nieuwe ontwikkelingen'

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week met Guusje Damsteeg, studente Food, Design & Innovation aan de HAS Hogeschool Den Bosch. Momenteel loopt ze stage bij Packz in Breda.

Hoe ben je in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
Door mijn interesse  in voeding en creativiteit ben ik in 2013 begonnen met de opleiding Food Design & Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.  Na het eerste jaar moet je een afstudeer richting  kiezen,  en na veel twijfel en onderzoek ging mijn keuze naar Food Packaging.  Vanaf dag één was ik al super blij met de keuze voor Packaging en heb er dan ook geen moment spijt gehad. We kregen vakken van grafisch en structureel design tot aan conserveren, materiaal kennis en bedrijfskunde. Kortom een heel breed spectrum aan vakken. 

Op dit moment loop ik stage bij PACKZ in Breda. Deze stage geeft mij de kans om een kijkje te nemen in het bedrijfsleven en dat bevalt tot nu toe erg goed! Ik ben in ieder geval nog niet klaar met de verpakkingsbranche.

Waar ben je het meest trots ben op in je opleiding?
Dat ik voor mijn gevoel in paar een jaar tijd al zo ver ben gekomen. Ik heb heel veel geleerd in de afgelopen paar jaar en begin zo langzamer steeds meer passie en talenten te ontdekken.

Wat typeert jou in je werkwijze?
Het is nog een beetje vroeg om te zeggen wat voor een specifieke werkwijze ik heb. Maar omdat ik zo breed ben opgeleid heb ik een hoop kennis opgebouwd op allerlei vlakken hierdoor kan ik met een open en wijde blik naar vraagstukken en onderwerpen kijken. Ook probeer ik in alles wat ik doe mijn creativiteit terug te laten komen.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Duurzame verpakkingen moeten nog een grote groei doormaken, maar ik denk dat duurzaamheid een groter rol gaat spelen in de maatschappij. Willen we ons land en deze wereld nog lang mooi houden moet er wel degelijk iets veranderen. Verpakkingen van alternatieve materialen zoals bamboe, druivenschillen en nieuwe soorten kunststoffen. Ook de Paper Bottle vind ik een erg mooie ontwikkeling.

Welke buitenlandse innovaties moeten volgens jou naar Nederland komen?
De nieuwe supermarkt in Denemarken met afgekeurde producten vind ik een heel mooi voorbeeld van hoe een probleem omgezet kan worden in iets heel positief en succesvols.

Wat inspireert jou als student?
Soms kan iets kleins je een heel mooi idee geven. Dit kan van alles zijn, kunst, muziek, films en andere mensen om me heen. Het belangrijkste is dat je genoeg om je heen kijkt en open blijft staan voor nieuwe ontwikkelingen, ideeën en uitdagingen.

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur uw gegevens naar redactie@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met u op.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren