Crowdfunding voor stofzuiger die de zee schoonfiltert

Columns | 965 keer bekeken

De zee wordt steeds meer vervuild. Om dat tegen te gaan worden verschillende initiatieven gestart, waaronder de Seabin: een idee van twee Australiërs, om de zee schoon te filteren.

De Seabin is een soort van afvalbak in het water en zuigt drijvend afval naar zich toe. De afvalbak slokt plastic flessen, olie, schoonmaakmiddelen, papier en andere stoffen met gemak op zonder schade aan te richten aan het zeeleven. Het apparaat, gemaakt van 70 tot 100 procent gerecycled plastic, is verbonden met een waterpomp op de kade. Hierdoor komt het water in beweging en wordt het water gefilterd. 

Met een crowdfundingsactie is inmiddels zo'n 40.000 dollar opgehaald. Het doel is zo'n 230.000 dollar, om het concept verder uit te werken en te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel van de makers is het project overbodig te maken, omdat de zee dan zo schoon is dat er niet meer gefilterd hoeft te worden.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren