Dit heeft Ierland verpakkingskundigen te bieden

Expertartikelen | 610 keer bekeken
Dit heeft Ierland verpakkingskundigen te bieden

Met 20 verpakkingskundigen naar Ierland. Voor veel mensen staat het wellicht gelijk aan een avond Max kijken op TV. Erg leuk, maar voor velen een beetje stoffig. Het valt in de praktijk erg mee.

Er blijkt niks zo leuk te zijn als op een zondagmiddag landen in Dublin, een rondje door de stad te wandelen en te genieten van de heerlijke Ierse sfeer in de pubs. Jazeker, verpakkingskundigen blijken dan opeens hele gezellige mensen te zijn.

Toch roept de volgende ochtend het programma ons tot de orde. Vroeg op pad om bedrijven te bezoeken en mooier nog in hun keuken te mogen kijken. Drie bedrijven, twee supermarkten en heel veel rotondes verder deel ik de conclusies met u:

Distributie is overzichtelijk
In een land van 4 miljoen inwoners, verspreid over een groot oppervlak werkt alles anders dan in Nederland. Zeker de distributie en order picking blijft overzichtelijk. Lokale producten sluiten distributie contracten met buitenlandse aanbieders om op die manier bij de winkel te komen.

Nostalgie van deze tijd
Oude merken oppoetsen is een kunst. En ook hiervoor geldt: goede kunst is van onschatbare waarde. Merkbeleving wordt vertaald naar de verpakking. Materiaalgebruik, vormgeving en kleurgebruik zijn de belangrijkste technische knoppen waar aan gedraaid wordt. De uitdaging op vormgeving is wellicht nog groter. Nostalgie, maar dan wel helemaal van deze tijd!  
In de keuken waarin wij mochten kijken, hadden ze het allemaal erg goed voor elkaar.

De nieuwe Richard Brandson
Een gast van 27, die zijn fabriek met proteïne water aan het uitbouwen is, geeft veel energie. Waarschijnlijk zeggen we over een paar jaar met trots, “ik heb naast hem gestaan en met hem gesproken”. Deze jongeman heeft de potentie van Richard Brandson. En ja, ik was erbij met 19 andere verpakkingskundigen!

Dierenvoer 
Vervolgens kruist een honden- en kattenvoer producent ons pad. Primair leverend aan retailers, maar ook enorm bezig met hun klant. Of dat nou de hond of zijn baasje is, weet ik nog steeds niet. In deze keuken hebben we letterlijk de bereiding van het feestmaal voor uw huisdier mogen zien. De lucht die daarbij vrijkomt tijdens het koken, vindt niet iedereen prettig. Het is nog het beste te vergelijken met verse bouillon maken in uw eigen keuken. Op dat moment is het onvoorstelbaar dat er later een mooie soep op tafel komt.

We hebben veel gezien over efficiënt produceren. Dat kan alleen als alles klopt. Hoewel ze het uitstekend voor elkaar hebben, zien wij natuurlijk altijd weer mogelijkheden om er 3 tot 5 procent te besparen en dan niet door leveranciers uit te knijpen op prijs.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren