Heb je als verpakkingsprofessional een eigen lab nodig?

Expertartikelen | 1025 keer bekeken

Moet je als verpakkend bedrijf een laboratorium hebben om zelf metingen te kunnen verrichten of laat je deze verantwoordelijkheid liggen bij de leverancier? Of huur je de dienst in als je het nodig hebt?

Veel ontwikkelingen in bedrijven lijken golfbewegingen. Van volledig vertrouwen naar volledig controleren met tussenstappen en weer terug. In bepaalde periodes wordt er veel zelf gecontroleerd, dan zakt het weg en wordt de verantwoordelijkheid bij de leverancier gelegd, daarna komt het soms weer terug. Maar wat is nou het beste?

Veel verpakkingsprocessen hebben een onzekere uitkomst. Neem bijvoorbeeld het sealproces van kunststof folies. De variabelen die kunnen worden ingesteld op de machine zijn druk, tijd en temperatuur. Dat garandeert echter niet dat de verpakking dicht zit. Het aantal variabelen dat het proces bepaalt is groot: dikte materiaal, samenstelling materiaal, winding op de rol, verdeling van inkt, wrijvingscoëfficiënt, stijfheid van het materiaal, constantheid van laagdikte van lijm bij een laminaat, soort machine, loopsnelheid, etc. Het is niet voor niets dat bij een sealprobleem een Ishikawa of visgraatdiagram kan helpen bij het vinden van de oorzaak als er storingen zijn.

Snelheden
Het verwerken van een kartonnen vouwdoosje kent ook de nodige variabelen. Mate van vochtigheid, wrijvingscoëfficiënt, stijfheid, kwaliteit van de rillen etc. Hier geldt eveneens dat problemen vele oorzaken kunnen hebben. En hetzelfde geldt voor het etiketteren van een glazen pot of fles, het aanbrengen en positioneren van een sleeve en ga zo maar door.

Kenmerkend voor alle verpakkingsprocessen is de grote hoeveelheden die verwerkt worden en de hoge snelheden waarin dit gedaan wordt. De daadwerkelijke verwerking, het vouwen, plakken, sealen etc. is hooguit enkele seconden. Veel acties zijn gericht op juist aanvoeren, op afstand zetten, invoeren, etc. Om het proces goed te laten verlopen moeten de variabelen liggen tussen grenzen waarin de uitkomst is zoals deze gewenst is. Toleranties van de materialen en de processen zijn hierbij sturend.

De tolerantie van dat wat gemeten wordt is gelijk aan de som van de toleranties van alle voorgaande processen. Dit betekent dat alle verpakkingsprocessen de nodige toleranties kennen. Verpakkingsmaterialen zijn de goedkoopste en meest eenvoudige materialen die er bestaan. Glas, metalen, papier zijn al eeuwen oud. Voor verpakkingen gebruiken we de goedkoopste en meest eenvoudige binnen deze categorieën. Kunststoffen zijn relatief nieuw. PVC is bijna een eeuw oud, nylon (PA) ongeveer tachtig jaar, polyetheen (PE) ruim 60 jaar, ethyleenvinylalcohol (EVOH) een jaar of dertig. Verschillen in dikte, oriëntatie, vulstoffen, menging en ga zo maar door, hebben invloed op de mogelijke verwerking en op de kwaliteit van de uitkomst.

Optimaliseren
Meten is weten en om het proces goed te beheersen om de grenzen van de variabelen te kunnen bepalen moet dit eigenlijk continu uitgevoerd worden. Het gaat niet om het bewijs dat de kwaliteit van dat wat binnenkomt voldoet, uiteraard is het van belang, het gaat vooral om het optimaliseren van het proces. En dat kan alleen maar intern gedaan worden. Iedere dag opnieuw de operators een aantal basisparameters laten vastleggen. Soms gaat dit lastig met meetapparatuur. In dat geval kan het altijd met een functionele test.

Kenmerkend was de overgang bij een bierbrouwer van halve liter bussen waarbij de bedrukking op de base coating zat naar bedrukking op het aluminium en het daarna afgedekt met een beschermende lak (over-varnish) waar ik bij toeval getuige van mocht zijn. De bussen liepen vast bij de inliners maar volgens de techneuten kon dat niet komen door de overgang van inkt als deklaag naar over-varnisch als deklaag. Gelukkig lag aan de kant van de verpakkingslijn een stuk geplastificeerd spaanplaat. Een oude bus en een nieuwe bus naast elkaar van de plaat laten afglijden toonde duidelijk aan dat de oude bussen veel gladder waren.

Wat specificeer je, hoe specificeer je het (technisch of functioneel), wat wil je testen en heb je een lab nodig? Als je professioneel wilt werken in deze wereld dan moet je meten en meestal heb je daar een (bescheiden) lab voor nodig.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 17.09.2015 - 14:13 uur | Frank Huisman

    Goed artikel Roland. De vraag is echter: Hoe krijg je het bedrijf zo ver dat men deze professionaliseringsslag gaat maken en bijvoorbeeld een ingangscontrole of metingen aan de verpakkingslijn gaat uitvoeren als men daar het nut niet van inziet ("Het gaat al jaren goed" / "Het kost allemaal tijd")?