"Hergebruik en recycling van verpakkingen is een must"

5 minuten met | 1018 keer bekeken
"Hergebruik en recycling van verpakkingen is een must"

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week spraken wij Wouter Wigman (links op afbeelding), verpakkingstechnoloog/ontwerper bij Remmert Dekker Packaging.

Hoe bent u in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
In mijn opleiding Industrieel Product Ontwerpen kwam de keuze voorbij om te specialiseren in verpakkingsontwerp. De mogelijkheden en het belang van verpakkingsontwikkeling spraken mij bijzonder aan.

Waar bent u het meest trots op in uw loopbaan?
Op alle succesvolle verpakkingen die in de winkelschappen zijn terug te vinden. Maar er zijn ook projecten die het als verpakkingsinnovatie net niet halen. Deze zijn vaak het interessantst, ook die hoop ik uiteindelijk in de winkel te zien.

Wat typeert u in uw werkwijze?
Bij het onderzoek voor het ontwerp verplaats ik me zoveel mogelijk in de gebruiker en de weg die de verpakking van begin tot einde aflegt. Het hele plaatje moet kloppen, daarin kan ik heel vasthoudend zijn.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Op gebied van duurzaamheid speelt de verpakking een belangrijke rol in het terugdringen van verspilling. Met kleinere porties, betere bescherming en langere houdbaarheid bijvoorbeeld. De verpakking heeft vaak een korte levensduur en een ondersteunende functie. Hergebruik en recycling van verpakkingen is een must.

Welke buitenlandse innovaties moeten volgens u naar Nederland komen?
Het is altijd inspirerend om vernieuwende verpakkingen in het buitenland te ontdekken. Op het gebied van innovaties houd ik de ontwikkelingen goed bij. De verpakkingsloze winkel, het succes van Foodmarkets, de opkomst van versbeleving en de verschuiving van kunststof naar kartonconsumenten verpakkingen volg ik op de voet.

Wat inspireert u als ondernemer?
Positiviteit, Innovatie, Creativiteit, Reizen, Beurzen, Packaging Weblogs

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur je gegevens naar redactie@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met je op.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren