Infographic: 10 x de meest gemaakte fouten met pallets

Verpakkingstips | 997 keer bekeken

Pallets worden veelal gebruikt in de logistieke sector om goederen makkelijk en onbeschadigd van A naar B te krijgen. Maar hoe handig en stevig deze constructie ook lijkt, door onzorgvuldige behandeling kan dit product snel kapot gaan. 

Hoe dat onzorgvuldig handelen eruit ziet, vatte Heftrukopleider Blom Opleidingen samen in een handige infographic. Schade aan pallets heeft zowel direct als indirect een negatieve invloed op de voortgang van de productie, het interne transport en de opslag. Zo kunnen kapotte pallets leiden tot gevaarlijke situaties door het omvallen bij stapelen en hoge kosten als deze vervangen moeten worden. Prijzen variëren hierbij van 5 tot 60 euro per pallet.

Niet alleen handig voor mensen die straks in een magazijn komen te werken, maar ook voor de verpakkingsbranche. Een branche die duurzaamheid zo hoog in het vaandel heeft staan, zal ook moeten kijken hoe ze zuinig met hun producten om kunnen gaan.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren