Maakt u deze 4 kostbare fouten met uw verpakkingsmachines?

Expertartikelen | 1421 keer bekeken
Maakt u deze 4 kostbare fouten met uw verpakkingsmachines?

Wat als uw verpakkingsmachines geld kosten in plaats van besparen? Terwijl moderne technologieën bezig zijn verpakkingsprocessing te verbeteren in alle bedrijfstakken, zijn er enkele basisprincipes waaraan u zich moet houden. Een stap terug nemen om deze fundamentele verpakkingsbeslissingen te analyseren zal ervoor zorgen dat u geen fouten maakt die resulteren in geldverspilling.

Het overdrijven van de behoefte aan flexibele apparatuur
Focust u zich bij de aanschaf van een nieuwe collectie verpakkingsmachines op de kern van uw productassortiment in plaats van op alles-in-een machines. Werk samen met een fabrikant om zo het gehele proces te begrijpen. Hierdoor is het geschikte materiaal makkelijker te implementeren en worden overtollige functies uitgebannen. De goedkoopste machine is vaak niet de beste, datzelfde geldt ook voor de duurste machine.

Het gebruiken van onjuiste verpakkingsfolie en maten
Als u kiest voor verpakkingsfolie is meer niet altijd beter. Hedendaagse technologieën verlenen kleinere maten in folies met meerdere lagen die dezelfde sterkte geven en minder materiaal nodig hebben dan grotere maten folies. Het is belangrijk om te weten dat het automatisch gebruiken van zware folies niet altijd folieverpakkingsproblemen verbetert. Daarnaast liggen de kosten bij het gebruik van extra folie voor een probleem met het apparaat en materiaal sneller hoger.

Wees voorzichtig met folie aanbieders die snel een grotere maat folie aanraden om meer inkomsten te maken. Grotere folie maten verhogen niet alleen kosten in materiaal, maar kunnen het lasproces drastisch omlaag brengen en het krimpproces veranderen op verpakkingsapparatuur.

Een voorbeeld: wisselen naar een grotere maat in verpakking kan of uw assortiment vertragen doordat er toegevoegde krimptijd nodig is, of meer energie gebruiken doordat de temperatuur in de krimptunnel omhoog moet. Zoals u kunt zien is het noodzakelijk om goed onderzoek te doen alvorens een aankoop te doen. Hierdoor geeft u geen overtolligheid aan de verpakkingsmachine en verspilt u geen extra geld aan extra foliedikte.

Het omzeilen van FAT of installatie
Een op maat gemaakte verpakkingsmachine kan vele unieke eigenschappen hebben, en elk type product zal invloed hebben op de werking van de apparatuur. Het overslaan van de Fabrieks Acceptatie Test (FAT) of installatie door een in de fabriek opgeleide technicus zal problemen geven in de toekomst. Omleid ook nooit de installatie-optie bij de aankoop van een op maat gemaakte verpakkingsmachine. Niemand kent de verpakkingsmachines beter dan een opgeleide servicemonteur, en u zult geld besparen door het goede werk van tevoren te doen.

Onjuist of uitgesteld preventief onderhoud
Net zoals een auto olieverversing nodig heeft moeten verpakkingsmachines met bewegende onderdelen goed onderhouden worden om zo kostbare uitvaltijd te voorkomen. Spendeer tijd aan onderzoek en kies een fabrikant die zowel de juiste preventieve onderhoudsdiensten als reserve onderdelen biedt. Dit helpt verpakkingsmachines om efficiënt te blijven werken.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Sam Wybo
    25.03.2016 - 10:26 uur | Sam Wybo

    Dit is zo'n correct artikel! De nagel op de kop!
    Het lijkt allemaal onbelangrijk, maar toch zo herkenbaar en waar.