Met ons blik op de weg…..een blik op de toekomst

Columns | 1508 keer bekeken
Met ons blik op de weg…..een blik op de toekomst

Blik is de meest gerecyclede verpakking. En met 95% werd het hoogste percentage ooit behaald. 

Om die mijlpaal te vieren organiseerde de Stichting Kringloop Blik onlangs een grootse consumentenactie in samenwerking met de Albert Heijn. Bij aankoop van een aantal blikproducten kon je kans maken op een prachtige “Ik recycle blik” fiets, die natuurlijk ook deels uit gerecycled blik werd vervaardigd. Ten tijde van de actie werd ik overspoeld met appjes van vrienden die de fiets in de supermarkt hadden gezien. Bij een fiets denkt normaal gesproken niemand aan mij, maar in combinatie met blik gelukkig wel. Als ‘ambassadeur’ van de blikindustrie was ik al in een vroeg stadium op de hoogte van deze unieke actie en daardoor ook al enige tijd trotse eigenaar van deze hippe fiets. 

Vanaf het begin liep ik met het idee rond om op een ludieke manier deze campagne onder de aandacht te brengen in Groningen, de stad waar ik woon. Dit werd nog eens extra aangemoedigd door een enthousiaste collega uit de verpakkingsindustrie. Zij woont toevallig in dezelfde stad stuurde mij destijds ook zo’n leuke foto vanuit haar Appie. Echter, ik ben geen fietser en woon-werk verkeer naar Nijkerk, waar ik op dit moment werk, leek me iets te hoog gegrepen. Dus het bleef vooralsnog bij wat rondjes fietsen door de stad. Totdat een vriendin van mij me voor de grap vroeg of de Zuiderzee Klassieker, een fietstocht van 180 kilometer voor het goede doel, niet iets voor ons was. Nee, normaal gesproken niet. Ik hou van water- en balsporten en fietsen als sport of voor de lol is niet iets waar ik gelukkig van word. Maar ik zag meteen een eenmalige kans om twee doelen via dit evenement werkelijkheid te laten worden. Dus ik antwoorde “Yes, maar dan ga ik wel op mijn blikfiets!”. En zo werd het idee om blik en de recycling hiervan op een bijzondere manier door heel Nederland te promoten geboren.

Je kunt niets doen of gewoon íets doen
Over ruim 2 maanden ga ik met dit mooi vormgegeven stuk blik de weg op. Een werkdag lang fietsen om blik en alle mooie eigenschappen van deze verpakking onder de aandacht te brengen. Het liefst met een set blikjes achter de fiets zodat niemand de boodschap kan missen. En tijdens de tocht halen we uiteraard onze energie en voedingswaarden uit eten en drinken uit blik. In de aanloop naar de fietstocht wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Een persoonlijk doel waarvoor ik met veel inzet en liefde een prestatie wil neerzetten die ver buiten mijn comfort zone ligt. Welk doel dat is en waarom lees je hier

Challenge
Met dit initiatief wil ik zoveel mogelijk mensen bewust maken van de duurzaamheid van blik én zoveel mogelijk geld ophalen voor het goed doel. Blik is een duurzame verpakking en het goede doel werkt hard aan duurzame oplossingen voor de mensen die dit nodig hebben.

De Stichting Kringloop Blik stelt 10 fietsen ter beschikking die ingezet mogen worden tijdens de tocht.
Ik daag je uit om op 30 september 120km met me mee te fietsen op dit oer-Hollandse en zeer duurzame vervoermiddel. Na afloop van de tocht mag je de fiets houden. Enige voorwaarde is dat je minimaal de waarde van de fiets (€400,-) ophaalt aan sponsorgeld voor het goede doel.
Mijn teamgenoot en ik geven €50,- als startbedrag aan iedere deelnemer die deze challenge accepteert en zich aan wil sluiten bij team Blik op de Toekomst.

“Life is a beautiful ride.......just do it!” 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren