​Niet alleen productie, maar ook optimalisatie sneller met 3D printen

Expertartikelen | 994 keer bekeken
​Niet alleen productie, maar ook optimalisatie sneller met 3D printen

Iedereen maakt weleens fouten. Maar wat als deze fout veel tijd en geld kost omdat u net het eerste prototype opgestuurd heeft? Met het gebruik van een 3D printer is een verandering zo gedaan en de fout binnen no time opgelost en hoeft u er niet van wakker te liggen.

Denkt u zich eens in: het gevoel dat u zou hebben op het moment dat u het prototype van uw product heeft opgestuurd en u een foutje ontdekt. De stappen die genomen moeten worden om deze fout recht te zetten gaan niet over één nacht ijs. Met een beetje pech wordt uw product in het buitenland geproduceerd waardoor er contact moet worden gezocht met bijvoorbeeld China. Na een tijdje zult u het product met de aanpassingen terugkrijgen. Als u geluk heeft en de aanpassingen allemaal in één keer goed zijn doorgevoerd, bent u al gauw anderhalve week verder.

Wat een verschil kan een 3D printer maken. Niet alleen kunt u sneller produceren, maar ook fouten worden sneller hersteld in het geval van een prototype. Het is een kwestie van aanpassen van de tekening, de printer een nachtje door laten werken om het product te printen en de volgende ochtend is de aangepaste versie gereed. Niet alleen heeft u hiermee het voordeel dat u het proces zelf in de hand houdt en niet afhankelijk bent van de snelheid van anderen, maar elke mogelijke volgende aanpassing is met deze methode snel gedaan. Dat betekent naast het besparen van verzendkosten dus ook een tijdsbesparing.

Deze handeling betekent ook een boost voor het productieproces. Schakels hoeven niet te lang op elkaars input te wachten en kunnen snel doorwerken aan hun deel van de productieketen. Een ontwerper van een verpakking kan al werken met een net uitgeprint prototype, terwijl dit bij een conventionele werkwijze pas bij de eerste productielading mogelijk was. Zelden heeft een bedrijf teveel tijd, dus dat er op deze manier een heleboel tijd bespaard kan worden lijkt een uitkomst in het productieproces. 

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren