Rémi Vandichel (NVC): 'Wees transparant tegen de mensen met wie je samenwerkt'

5 minuten met | 914 keer bekeken

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week met Rémi Vandichel,  Junior Manager van Kennisontwikkeling bij het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC)

Hoe bent u in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
Ik heb een Erasmus Mundus Master Food Innovation en Product Design gevolgd. Daarvoor heb ik in Parijs, Dublin en Lund (Zweden) gestudeerd. In Lund heb ik me vooral gericht op de logistiek in de verpakkingsbranche. Voor deze studie heb ik mijn master thesis in Gouda geschreven, bij het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC). Die ging over het secundair verpakken van levensmiddelen in de e-commerce. Daarna heb ik een baan aangeboden gekregen.

Bij het NVC ben ik Junior Manager van Kennisontwikkeling en projecten. Dat houdt in dat ik momenteel twee grote projecten onder m’n hoede heb: web retail packaging en crowdfunding voor packaging innovation. Ik kom zelf uit België, maar ben gek op de Nederlandse directheid. Dat maakt het werken een stuk makkelijker.

Waar bent u het meest trots op in uw loopbaan?
Het netwerken en het contacten leggen. Ik ben nu nog maar twee maanden bezig, maar heb echt al zoveel mensen leren kennen. Je komt in een wereld waar je met 500 bedrijven moet samenwerken, waarbij die bedrijven meer dan 20 werknemers hebben. De meeste mensen kennen onze organisatie, maar ik ken hen niet. Ik hoop me daar nog veel verder in te ontwikkelen, maar in twee maanden heb ik al grote stappen kunnen maken.

Wat typeert u in uw werkwijze?
Socialiteit staat bij mij op nummer 1. Ik ben gestructureerd en transparant in de omgang. Je moet open zijn tegen de mensen met wie je samenwerkt, anders krijg je alleen maar problemen.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Het transport binnen steden wordt steeds meer gedaan met elektrische wagens. Dat is een groot deel van duurzaamheid dat we in de gaten moeten houden.

Welke buitenlandse innovaties moeten volgens u naar Nederland komen?
Toen ik in Zweden studeerde, zag ik veel tube food. Levensmiddelen verpakt in een soort tandpasta tube. Dat ging van kaviaar tot kaas. We missen het misschien niet echt, maar het is wel een innovatie die ik verder zie komen dan enkel in Zweden.

Wat inspireert u als ondernemer?
De duurzame ontwikkelingen van de sector die je steeds meer ziet. Het is een kwestie die ik ook belangrijk vind in mijn persoonlijke leven, dus het is fijn dat daar ook veel aandacht voor is in mijn werkveld. 

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur u gegevens naar redactie@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren