Sam Wybo: "Ik ben geboren in de verpakkingsbranche"

5 minuten met | 1040 keer bekeken

Iedere week zit Verpakkingsprofs 5 minuten met iemand uit de verpakkingsbranche om de tafel. Deze week met Sam Wybo, directeur van Alpaco vullingsmachines.

Hoe bent u in de verpakkingsbranche terecht gekomen?
Ik ben geboren in de verpakkingsbranche. Alpaco is een bedrijf die al 70 jaar bestaat en ik ben dus de derde generatie ervan. Thuis kwamen leveranciers, zoals Serac, heel vaak over de vloer. Toen bleven vertegenwoordigers eten en slapen thuis. Nu is dat toch wat veranderd

Waar bent u het meest trots op in uw loopbaan?
Dat ik het respectievelijke werk van mijn grootvader en vader degelijk kan verderzetten, uitbreiden en naar mijn hand zetten. Klanten zijn tevreden en komen bij mij langs voor objectief advies. Dat is het mooiste bewijs!

Wat typeert u in uw werkwijze?
Ik ben direct, eerlijk, doordacht en beredeneerd. Ik moet het zelf allemaal begrijpen voor ik een antwoord wil en kan geven. Luisteren en begrijpen is mijn belangrijkste opdracht.

Welke veranderingen in de verpakkingswereld moeten we in de gaten houden?
Flexibiliteit van verpakkingen wordt steeds belangrijker. PET flessen afvullen met neck handling is daar een prima geslaagd voorbeeld van.

Wat inspireert u als ondernemer?
Project managers met visie en een haalbare kijk op hoe ze juist iets willen. Zij helpen mij ook de juiste keuzes maken van en met leveranciers. Dat is onze kracht: kwalitatieve leveranciers, met een degelijke dienst na verkoop structuur. 

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur uw gegevens naar redactie@verpakkingsprofs.nl en we nemen contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren