Uw bezoek aan de beurs optimaal voorbereiden

Expertartikelen | 2512 keer bekeken

Van 30 september tot en met 3 oktober vindt de Macropak, het grootste verpakkingsevenement in de benelux, plaats in Jaarbeurs Utrecht. Gaat u de beurs bezoeken? Een goede voorbereiding is het halve werk! Hieronder de belangrijkste tips op een rijtje.

Waarom voorbereiden op een beursbezoek?

Waarom is zo’n voorbereiding belangrijk? Door goed voor te bereiden kunt uzelf en uw bedrijf tijd en geld besparen. Lukraak rondlopen op de beurs is alleen zinvol als u nieuwe inspiratie op wil doen. Gebruikt u de beurs om te netwerken en eventuele aankoopbeslissingen te maken of initiëren, dan kunt u beter van te voren duidelijk op papier hebben welke stands de moeite waard zijn.

Hoe kunt u het beste voorbereiden?

Maak van te voren een duidelijk overzicht met welke stands u in ieder geval moet bezoeken en welke stands u graag nog wil bezoeken. Het loont om belangrijke contacten enkele weken voor de beurs alvast te spreken om een lunchafspraak of bezoektijd vast te stellen. Hierdoor houden beide partijen rekening met elkaar ook als er sprake is van drukte of weinig tijd op de beurs zelf.

Gebruik de beurs niet alleen om huidige contacten te spreken. Bezoek nieuwe, interessante bedrijven of kijk waar uw concurrenten in de markt mee bezig zijn.

Online voorbereiding

Zorg ervoor dat de website van uw bedrijf up-to-date is met de nieuwste innovaties op een prominente plek van de website. Daarnaast is het nuttig om de informatie over uw stand (wat is er te zien, waar is de stand, wat is uw aanbieding) ook prominent op de website te plaatsen. Exposanten en bezoekers (u ook!) zoeken vaak van te voren de websites van interessante exposanten op. Onder het kopje “Innovaties” op onze site ziet u gemakkelijk alle innovatieve verpakkingen en verpakkingsmachines.

Als het aankomt op persoonlijke online communicatie is het handig om uw LinkedIn-profiel nog eens grondig na te lopen. Op die manier kunnen mensen u eenvoudig online terugvinden en met u in contact komen.

Praktische tips tijdens de beurs

Zorg voor voldoende visitekaartjes, pennen en water. Nette schoenen zijn uiteraard onmisbaar, maar hou er wel rekening mee dat ze ook comfortabel moeten zitten. Moet u een stukje lopen vanaf uw auto of de trein richting de beurshal? Neem dan een kleine handzame paraplu mee. Niets zo vervelend als totaal doorweekt aankomen en de hele dag nat te moeten rondlopen.

Heeft u nog goede tips om u optimaal voor te bereiden op een beursbezoek? Laat ze hieronder achter!

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren