Zes manieren om uw barcode te optimaliseren

Expertartikelen | 1645 keer bekeken
Zes manieren om uw barcode te optimaliseren

Ervoor zorgen dat u barcode werkt is eigenlijk vrij makkelijk. Maar juist dit kan een valkuil zijn: als je immers nooit problemen hebt, waarom zou je dan kijken naar manieren om je barcode te optimaliseren? Wij geven zes tips om hier op een makkelijke manier naar te kijken.

 • Maximaliseer de X dimensie
  Dit is het grootste gedeelte en de bouwsteen van de barcode. Zodra je dit vergroot, worden de symbolen en de tolerantie van plus en min groter en dus beter leesbaar voor een scanner.
 • Handhaaf zo min mogelijk witte ruimte
  Hoe meer hoe beter geldt ook voor barcodes. Er bestaat niet zoiets als teveel. Als je zo min mogelijke witte ruimte overlaat, zullen er minder fouten voorkomen in het scanproces. In tegenstelling tot wat veel mensen denken geldt dit ook voor QR codes – ook daar zorgt onnodige witte ruimte voor meer fouten.
 • Hou QR-codes zo standaard mogelijk
  Het lijkt een trend van de laatste jaren: een zo grappig mogelijke QR code ontwerpen om consumenten zo ver te krijgen hem te scannen. Maar hoe ingewikkelder de QR code wordt om te lezen, des te sneller is een fout gemaakt. En alhoewel het algemeen bekend is dat een persoonlijke QR-code sneller gescand wordt, zal een lege link daarachter sneller onthouden worden.
 • Maak de breedte van de barcode zo nauwkeurig mogelijk om op te gaan in het design.
  Dit geldt voor één- en tweedimensionale symbolen en moet per geval bepaald worden, niet door een standaard druktechniek. De breedte van de barcode moet worden bepaald door bijvoorbeeld temperatuur en printsnelheid. Nadat dit voor uw ontwerp is vastgesteld, is het zelf aan te raden dit een keer in de zoveel tijd opnieuw te testen.

 • Zorg dat de resolutie van de barcode overeenkomt met de resolutie van de printer
  Deze twee waarden zouden op de millimeter nauwkeurig moeten zijn. Als dit niet gelijk is, zal de printer de data uit de barcode wellicht verkeerd overnemen en de breedte van de barcode en de witruimtes anders afdrukken. Dit kan bij ieder soort printer gebeuren: van de simpelste tot de allerduurste exemplaren.
 • Gebruik niet blind barcode bestanden die door een derde partij verstrekt zijn.
  Tenzij alle bovenstaande punten nauwkeurig bestudeerd zijn, kan het desastreus zijn om deze bestanden te gebruiken. Door ze zelf op te stellen bent u er zeker van bestanden werken voor het door u gebruikte printproces. Door deze barcodes te gebruiken, brengt u uw producten en de naam van uw bedrijf nodeloos in gevaar.
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren