Zo haalt u het beste uit uw palletwikkelaar

Verpakkingstips | 1382 keer bekeken

Op het moment dat u erover nadenkt een palletwikkelaar te kopen of te updaten, is dat een goede manier om kosten te besparen en efficiënter te werk te gaan. Een paar kleine overwegingen kunnen ervoor zorgen dat u het beste uit uw palletwikkelaar haalt!

Allereerst is daar de keuze wat voor apparatuur u aanschaft. Er zijn ontzettend veel aanbieders van palletwikkelaars, en welk product past er nu het beste bij uw bedrijf? Het is vooral belangrijk om te kijken naar kwaliteit: bent u van plan uw palletwikkelaar intensief te gebruiken, dan is het verstandiger een investering te doen in een duurder, maar kwalitatief betere palletwikkelaar. De kosten die u anders kwijt bent aan een nieuwe apparatuur wanneer de eerste kapot gaat zullen immers vele malen hoger zijn.

Met het gebruik van een palletwikkelaar zal u niet alleen veel tijd, maar ook geld besparen. Wat te denken van de extra bescherming die het u product biedt? Ook hebben uw medewerkers meer tijd om andere dingen te doen: met een simpele druk op de knop zorgt u ervoor dat de machine verschillende pallets achter elkaar inwikkelt.

Weegschaal
Als u daarbij gebruik maakt van een systeem dat het precieze gewicht van uw pallets vaststelt, zal dat voorkomen dat u toeslagen moet betalen omdat goederen opnieuw gewogen moeten worden. Er bestaan draaitafels waar een weegschaal ingebouwd zit, zodat u deze direct aan uw palletwikkelaar kan koppelen.

Transportsysteem
Om nog meer efficiëntie toe te voegen kunt u nadenken over een intern transportsysteem dat de pijnpunten in de productielijn aanpakt. Dit kan zowel handig zijn als de lading ingepakt wordt en wanneer deze ingepakt is: het transportsysteem kan de lading immers op ieder moment verplaatsen. Dit overall transportsysteem maakt een persoon die de knoppen bedient overbodig: het apparaat bestuurt zichzelf.

Oprekken
Als laatst is daar het materiaal waarop flinke kosten bespaard kunnen worden: door gebruik te maken van een apparaat dat het plastic oprekt. Dit kan tot 50 procent van de kosten voor materiaal besparen. In dit systeem draaien twee rollers met verschillende snelheden tegen elkaar in, waardoor het plastic opgerekt wordt.

Een palletwikkelaar is een enorme investering, maar het biedt goede bescherming en zorgt ervoor dat spullen minder snel van het pallet zullen vallen. Ook kan het u veel tijd besparen in het transportproces. In een paar jaar zal de machine zichzelf uitbetalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • Swen van Kuetsem
  09.04.2015 - 19:36 uur | Swen van Kuetsem

  Combinatie van de juiste folie met de juiste pallet wikkelaar is belangrijk. Kijk naar de kosten per pallet en niet alleen naar de investering van de wikkelaar. Is de verpakkingskracht van de folie op de pallet belangrijk in verband met transportschade, dan is de keuze van de juiste wikkelaar belangrijk. Kies een wikkelaar opgebouwd met europeese A-merk componenten. (Siemens, SMC, Festo, SEW) www.ear-flap.com in combinatie met Trioplast folie.

 • Miriam Rovers
  09.04.2015 - 10:50 uur | Miriam Rovers

  Mits je dan niet zo'n grote investering wilt doen, is er ook een mogelijkheid om een palletwikkelmachine te huren. Kijk gerust eens op rent-a-wrapper.eu

 • Mark Leenheer
  02.04.2015 - 13:50 uur | Mark Leenheer

  Tja, er valt natuurlijk nog veel meer uit te leggen over palletwikkelaars en over folie...
  Dat hij niet te goedkoop moet zijn, daar ben ik het mee eens.
  Wat is goedkoop, en wat is duur? Wij kijken liever naar kosten. Je doet een investering in apparatuur en materiaal maar ook in ervaring, service en after sales van de leverancier. Ik nodig je uit om op onze website te kijken voor een palletwikkelaar, www.contimeta.com.