Paramelt B.V.

Paramelt B.V.

Adres
Costerstraat 18
Postcode
1704RJ
Plaats
Heerhugowaard
Land
Nederland

Paramelt B.V.

Paramelt B.V. is opgericht in 1898 en heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van was blends, lijmen en speciale dispersies. Wij zijn wereldwijd aanwezig met productielocaties in Nederland, de VS en China en werken samen met een team van ongeveer 400 medewerkers over de gehele wereld. In de meeste van onze kernactiviteiten is Paramelt een erkende marktleider.

Voor al onze activiteiten geldt dat wij streven naar een consistente levering van producten en oplossingen van hoge kwaliteit, die onze klanten in staat stellen om op betrouwbare wijze de beste prestaties met hun toepassingen te behalen.

Onze benadering
Onze kernactiviteit is in wezen het formuleren van coatings, additieven, lijmen en gietwassen, waarbij we gebruikmaken van het gehele scala aan mogelijkheden voor de raffinage en samenstelling van wassen. Dit omvat onder meer het vermengen en emulgeren op water- en oplosmiddelbasis, poedervermenging en de confectionering van thermoplastische materialen in een viscositeitsbereik van honderd tot een miljoen centipoise.

Wij zijn werkzaam in een grote verscheidenheid van eindtoepassingen, variërend van verpakkingen, cosmetica en voedingsmiddelen tot materialen voor de luchtvaartindustrie, regelapparatuur en zelfs explosieven. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen wassen, lijmen en dispersies die samengesteld zijn om precies te voldoen aan de prestatie-eisen van onze klanten.

Wij zijn meer dan 100 jaar geleden opgericht en beschikken dan ook over een zeer ruime ervaring in onze toepassingsgebieden. Door onze expertise, die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, kunnen wij altijd het juiste product leveren en hebben we een langdurige en stabiele vertrouwensrelatie met onze klanten opgebouwd.
 

Verhoog de betrouwbaarheid van uw verpakkingsmachine met de EXCELTA 860 hotmelt

Toegevoegd op 18.08.2016 door Paramelt B.V.

De producten uit de Excelta 86x-reeks, hechten bovendien zeer goed op moeilijke materialen en zijn uitstekend bestand tegen zowel hitte als diepvries-temperaturen. Het eerste product in deze nieuwe re... Bekijk product

Hotmelt Excelta™ 604: Metalloceen en voordelig!

Toegevoegd op 24.02.2016 door Paramelt B.V.

Paramelt (stand E129 op Empack) heeft samen met haar leveranciers nieuwe grondstoffen voor de productie van metalloceen hotmelt ontwikkeld, en biedt met de Excelta™ 604 een directe mogelijkheid tot be... Bekijk product

Excelta 804 Plus: hotmelt voor hotfill en hoge omgevingstemperatuur

Toegevoegd op 13.01.2015 door Paramelt B.V.

De metalloceen hotmelt Excelta 804 Plus is ontwikkeld om op snelle verpakkingsmachines een betrouwbare verlijming te geven die bestand is tegen een omgevingstemperatuur van 70°C. Dit maakt Excelta 804... Bekijk product