15 nieuwe landen maken twintig procent van flexibele verpakkingen wereldwijd

20.01.2015 | Branchenieuws | 123467 keer bekeken

Opkomende markten in flexibele verpakkingen groeien enorm, zo blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau PCI Films Consulting. Nieuwe landen groeien veel sneller dan het gemiddelde en vormen meer dan 20 procent van de gehele industrie van flexibele verpakkingen.

In de studie werd gekeken naar de top 15 van landen die meedraaien in de ontwikkeling van flexibele verpakkingen. Dit zijn Polen, Rusland, Turkije, Argentinie, Brazillie, Chili, Colombia, India, Indonesie, Kazachstan, Myanmar, Pakistan, Thailand, Vietnam en Nigeria.

In 2014 zouden deze markten gezamenlijk zo’n 17,9 miljard dollar waard zijn. Dit aantal laat een flinke groei zien: 57 procent in vergelijking met 2009. De landen zijn samen verantwoordelijk voor mee dan 20 procent van de flexibele verpakkingen wereldwijd.

Deze landen zijn de afgelopen vijf jaar allemaal meer dan tien procent gemiddeld gestegen op de markt in flexibele verpakkingen. Dat is het dubbele van wat de wereldwijde markt laat zien.

Vooral Rusland en Brazillie laten een enorme groei zien. Dit is mede te verklaren door een verandering van levensstijl van de consument en de verbetering van de levensstandaard. Ook ontwikkelingen in de supermarkt en multinationals die investeren hebben grote invloed op dit cijfer.

Fotocredits: PCI Films Consulting

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren