2 x aandachtspunten voor verduurzaming in de procesindustrie

19.09.2016 | Beursnieuws | 533 keer bekeken
2 x aandachtspunten voor verduurzaming in de procesindustrie

Wat voor grondstoffen geldt, gaat net zo goed op voor energie en water. Twee cruciale aspecten in de meeste productieprocessen. Twee aandachtspunten voor verduurzaming van de procesindustrie.

FedEC Energieplein: all electric factory  
Kan een procesinstallatie, zelfs een complete fabriek puur elektrisch functioneren? Zonder hydrauliek en pneumatiek? Als de stroom dan ook nog eens duurzaam is opgewekt, schept dat een unieke kans. Op het FedEC Energie Plein, op Industrial Processing van 4-7 oktober 2016 in Jaarbeurs Utrecht, vinden bezoekers antwoord op de vraag of dit toekomstscenario realistisch is.

Het FedEC Energie Plein in hal 12 is dé plek waar de energie consultants van FedEC hun kennis met de bezoekers delen. Dat doen ze door innovatieve systemen, zoals industriële warmtepompen en brandstofcellen te tonen en door dagelijks over belangrijke thema’s presentaties te houden. Elke beursdag komen actuele zaken op het vlak van Wet- en regelgeving rond energie, technologie, duurzaamheid én het onderwerp energie- en ICT (Internet of Things) aan de orde. De sprekers delen tips hoe je vandaag met relatief eenvoudige oplossingen energie bespaart;  hoe Internet of Things helpt het monitoren van energieverbruik te verbeteren en welke rol alternatieve energiebronnen spelen om als procesindustrie op te schuiven richting de circulaire economie.

Het FedEC Energie Plein staat in hal 12, partner is Federatie Energie Consultants.

\\jb-filer-1\VNUE\29-Cluster Industrie\Industrial Processing\Industrial Processing 2016\Marcom\Beelden\shutterstock_128794546.jpg  \\jb-filer-1\VNUE\29-Cluster Industrie\Industrial Processing\Industrial Processing 2016\Marcom\Beelden\shutterstock_128794546.jpg

Water Paviljoen: duurzaam waterverbruik als kans

Water is misschien wel de allerbelangrijkste grondstof voor de procesindustrie. Water wordt echter schaars. Zowel uit ecologisch oogpunt als om bedrijfseconomische redenen is verantwoord en duurzaam gebruik van water meer dan ooit noodzakelijk.

In het Water Paviljoen wordt de meest innovatieve watertechnologie die in Nederland te vinden is, getoond. Dat gebeurt door ondernemingen en onderzoeksinstellingen van Water Alliance, een samenwerkingsverband op het gebied van water technologie. Water Alliance vormt een innovatieketen voor watertechnologie: nieuwe kennis wordt vertaald naar succesvolle business en door samenwerking tussen partijen ontstaan er interessante crossovers. 

De leden van Water Alliance zijn actief in verschillende sectoren, zoals behandeling van proceswater, reiniging van afvalwater, sensor en ICT technologie en ook mechanische scheidingstechnologie. Op Industrial Processing toont een aantal leden innovatieve oplossingen waarmee de procesindustrie van duurzaam watergebruik een kans maakt om procesefficiency te verhogen en nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

Het Water Paviljoen staat in hal 12. Deelnemers zijn leden van Water Alliance.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren