3D kunst ingezet om recyclen aantrekkelijker te maken

03.07.2015 | Branchenieuws | 792 keer bekeken

Ondanks dat de meerderheid van de bevolking het ermee eens lijkt te zijn dat recyclen nodig is, gebeurt het nog veel te weinig. Vooral op openbare plekken kennen prullenbakken een groot gat waar alles in verdwijnt.

Daar was ook Franc Falco van ontwerpbureau Wolff Olins zich bewust van, maar hij wilde zich er niet bij neerleggen. Samen met collega's wilde hij het recyclen aantrekkelijker maken, maar hoe verleid je de luie consument? "We houden ons als bedrijf veel bezig met mogelijkheden om de schade aan de natuur te beperken. Een van de mogelijkheden die we daarbij gebruiken zijn prullenbakken die afval scheiden. Vaak worden die wat saai of onduidelijk opgeleverd, met enkel verschillende kleuren of in saai wit. Voor ons lag de uitdaging om het aantrekkelijker te maken, duidelijkheid te scheppen en onze creativiteit te laten spreken," aldus Falco tegen de website 3Dprint.com

Met behulp van de nieuwe 3D printer van het bedrijf vond Falco de oplossing voor dit probleem. Op een rondreis in Italie had hij inspiratie opgedaan voor dit ontwerp, waarbij aan de hand van 3D geprinte prototypes van blikjes, flesjes en bekertjes duidelijk gemaakt wordt voor welk afval de bakken bestemd zijn.

Ook zo'n design op kantoor? De bestanden voor de 3D printer zijn hier gratis te downloaden.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren