5 blunders met verpakkingen

23.10.2014 | Branchenieuws | 5174 keer bekeken

Ontwerpen van verpakkingen gaat niet altijd goed. Ter lering, maar ook ter vermaak, hebben wij 5 blunders met verpakkingen op een rijtje gezet. Kent u meer goede voorbeelden?

 

 

 

 

1) Waar zit het dopje?

Friesche Vlag maakte een fout met het plaatsen van de dop. Zo verwijst de tekst op het pak naar boven, waar de dop zou moeten zitten. De dop zit echter links, in plaats van rechts.

2) Dictatormelk

Koffiedrinkers in Zwitserland keken raar op toen ze zagen dat Hitler of Mussolini op hun koffiemelkcupje stond. De cupjes met dictators waren verspreid door Elsa-Mifroma, producent en leverancier van melkproducten. Verpakkingsbedrijf Karo-Versand was verantwoordelijk voor het ontwerp. Naast de twee bekende dictators zijn er ook cupjes met bloemen, dieren of andere bekende personen zoals John Tyler, de 10de president van de VS. Het moederbedrijf Migros heeft zijn excuses aangeboden voor de pakjes en zegt in de toekomst hun verpakkingen beter te controleren. In Zwitserland zijn de cupjes inmiddels een heus collectorsitem geworden.

3) Fotofoutjes

Het gaat ook nogal eens fout met het strategisch plaatsen van foto’s op verpakkingen. Op zich is met de onderstaande verpakkingen zelf niets mis, maar door de foto’s op de verpakkingen krijgt de consument de verkeerde associaties met het product. Een voorbeeld is deze verpakking voor luiers.

4) Verkeerde vertalingen

Deze fout gebeurt nogal eens met verpakkingen uit China of Japan waarvan men moeilijk de tekst kan vertalen. 

5) Verpakkingen die té moeilijk opengaan

Ook een bekend voorbeeld: verpakkingen die zo moeilijk open gaan dat er extra hulpmiddelen nodig zijn, of verpakkingen die wél meegeven, maar uiteindelijk toch niet helemaal open gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • 30.10.2014 - 15:22 uur | Redactie Verpakkingsprofs

    Haha leuk Karen! Wellicht zullen we nog een keer een artikel maken over blunders. Dan zullen we die 'lullige' verpakking zeker meenemen.

  • 27.10.2014 - 14:42 uur | Karen van Riel

    Haha dit is ook een goed voorbeeld: het 'lullige' melkpak van Tesco! http://www.deondernemer.nl/opmerkelijk/670360/Tescos-meest-lullige-melkpak.html