5 x de leukste verpakkingen van februari

27.02.2015 | Trends | 1529 keer bekeken

Verpakkingen blijven zich altijd vernieuwen. Vanaf deze maand bericht Verpakkingsprofs iedere laatste werkdag van de maand over de leukste, nieuwste en opvallendste verpakkingsinnovaties

Persil – Unilever
In Engeland is Unilever gekomen met deze grappige manier om wasmiddel van Persil af te meten. Veel verschillende merken in Engeland doen mee op geld op te halen in de strijd tegen kinderkanker, en deze producent betrekt daar ook de verpakking bij. Iedere ouder die met zijn kind naar de supermarkt gaat zal waarschijnlijk aangespoord worden om dit wasmiddel te kopen, en doneert daarmee een deel van zijn aankoopbedrag aan een goed doel.

Irn Bru – Scottish Wisky
Een knipoog naar de 'Share' campagne van Coca Cola. Het Schotse Whiskymerk wil met deze campagne laten zien wat het kan met digitale print en tegelijkertijd het zijn van Schots benadrukken. Er zijn 57 varianten van flessen, waarop 11.000 achternamen afgebeeld staan. "Als je ook maar een klein beetje Schots bent, zou je achternaam erbij moeten zitten" klinkt er in het reclamefilmpje.

EZ Snackpak
Een originele manier van bedrijf Ampak voor het verpakken van snacks. Vaak worden de zakjes aan de bovenkant opengetrokken en alsnog over de tafel gestrooid: er mist een bakje. Met deze nieuwe chipsverpakking trek je de zijkanten horizontaal uit elkaar, waardoor er een bakje ontstaat zonder al teveel knoeien. Bijkomend voordeel: het zakje gebruikt 25 procent minder materiaal dan de traditionele chipsverpakking.

SP Mozzie box
SP bier wordt vooral in Papua Nieuw Guinea gedronken, waar veel muggen zijn die malaria verspreiden. Om rustig je drankje bij het kampvuur te kunnen drinken zonder deze ziekte op te lopen, bedacht het biermerk een speciale doos die de lucht van anti-muggenspray bij zich draagt als hij op het vuur wordt gegooid.

Skyy Vodka
Skyy Vodka werkte samen met Mode Design Group voor een gelimiteerde oplage van deze flessen, waarop LED lampjes meedansen op de maat van de muziek. Ideaal voor in barren in clubs. Een speciaal ingebouwd systeem bewaakt de batterijen en er is zelfs een knopje om het systeem uit te schakelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren