5 x de leukste verpakkingen van november

01.12.2016 | Trends | 1099 keer bekeken
5 x de leukste verpakkingen van november

Ter inspiratie bericht Verpakkingsprofs iedere laatste werkdag van de maand over de leukste, nieuwste, meest innovatieve en opvallendste verpakkingen. November is alweer voorbij, en de feestdagen staan voor de deur. Daar maken marketeers dan ook gebruik van.

Cocktailflesje on the go

584016d7881b7.jpg

Dit ontwerp kan nog wel eens van pas komen tijdens de feestdagen. Het flesje van Yuminx bestaat uit twee compartimenten. Hierdoor kunnen consumenten de alcohol, die in het onderste compartiment zit, op een gewenst moment bij de rest voegen. Het flesje ziet er ook nog eens goed uit en is erg makkelijk mee te nemen.

Een andere uitstraling door een andere afwerking 

2 Creatief.jpg

Ontwerpers zoeken voortdurend naar nieuwe manieren van verpakken om een product net dat beetje extra te geven. Een goed voorbeeld hiervan is het digitaal afwerken van verpakkingen, dat veel nieuwe mogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan lasersnijden, waardoor papier en karton zoals deze wijnkisten van Gafs Kartong een andere uitstraling krijgen. Jammer genoeg kost het relatief veel tijd.

Champagneflessen met een jasje

Als de champagne maar de juiste temperatuur heeft… Dat zullen ze bij Veuve Clicquot gedacht hebben. Ze gaven hem een dik jasje met opgestikt handvat. Hierdoor is de fles (of meerdere!) makkelijk mee te nemen. De verpakking valt bovendien goed op in het schap.

Gebreide soepbeker

Een traditionele beker is door Third Person op een simpele manier een stuk leuker gemaakt. Want wat is er beter dan een warme kop soep tijdens dit koude weer? Juist, een warme kop soep in een leuke verpakking!

Verpakking met ingebouwde verhoging

Op de plank ziet deze verpakking er uit als andere drankverpakkingen. Maar het is mogelijk er een verhoging uit te vouwen. Deze ‘Elevated Drink Box’ van Metsä Board is een geheel nieuwe benadering van het 'bag in box' concept en het ontwerp van drankverpakkingen in het algemeen. Dankzij de verhoogde voet hoeft de doos niet meer aan de rand van de tafel te staan. Dit geeft de consument de vrijheid om de verpakking op verschillende plekken te gebruiken. Het pak is bovendien gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren