6 redenen om een machine te vervangen

03.09.2014 | Branchenieuws | 1562 keer bekeken

Metaalmoeheid, slijtage, corrosie : door intensief gebruik hebben machines veel te lijden. Weet u wanneer u een machine moet vervangen?

Het is natuurlijk logisch dat u in geval van stilstand of vanwege de investeringsbehoefte een nieuwe machine aanschaft. Buiten die directe redenen zijn er nog 6 andere motieven om uw machine te vervangen voor een nieuw exemplaar.

1. Economie. De eerste reden om een machine te vervangen is een economische reden. Zo kan het lonen om een nieuwe machine aan te schaffen als deze de productkwaliteit kan garanderen of zelfs verbeteren. Door een nieuwe machine kan het afkeurpercentage van uw verpakkingen omlaag worden gebracht. Een andere economische reden om een machine te vervangen is het voorkomen van onverwachte stilstand. Voorkomen is immers beter dan genezen.

2. Veiligheid. Het kan natuurlijk zijn dat er na verloop van tijd veiligere machines op de markt komen. Dit kan een goede reden zijn om een nieuwe aan te schaffen om in de toekomst onveilige situaties zoveel mogelijk te voorkomen.

3. ARBO.  Het optimaliseren van de arbeidsomstandigheden. Door een nieuwe machine kan het voor werknemers fijner en gezonder worden om te werken. U kunt hierbij denken aan een machine die hoger staat afgesteld, waardoor werknemers minder door hun knieën hoeven.

4. Lonen. Door een optimale conditie van machines presteren deze beter per uur. De loonkosten per product worden hierdoor verlaagd.

5. Energie. Een nieuwe machine betekent vaak een zuinigere machine. Door een optimale conditie van machines wordt het energieverbruik verlaagd. Hierdoor gaan de energiekosten naar beneden. Een bijkomend voordeel is dat de kosten per product ook lager worden.

6. Milieu. De laatste reden hangt samen met het milieu. Nieuwe machines zijn vaak beter voor het milieu omdat ze minder schadelijke stoffen uitstoten. Zo wordt de milieumimpact van uw bedrijf verlaagd.

Op verpakkingsprofs vindt u verschillende aanbiedingen en innovaties van bedrijven die verpakkingsmachines maken. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren