6 x de leukste verpakkingen van april

30.04.2015 | Trends | 2034 keer bekeken

Ter inspiratie bericht VerpakkingsProfs iedere laatste werkdag van de maand over de leukste, nieuwste, meest innovatieve en opvallendste verpakkingen!

Medicijn alert via SMS
Stora Enso is een van de wereld grootste karton- en papier producenten. Met deze nieuwe verpakkingen kunnen zij patienten helpen om hun medicijnen op het juiste moment en goed in te nemen. Door middel van een zendertje in de verpakking kan de producent zien hoeveel van het product al gebruikt is en wanneer de pillen ingenomen zijn. Vergeet men er eentje, dan krijgt de consument een waarschuwing op zijn telefoon.


Eierdoosjes worden kinderspeelgoed
Eierdozen zijn door hun materiaal altijd al makkelijk te recyclen geweest met het papier en karton. Maar er zijn ook genoeg andere dingen die men met de verpakking kan doen!

Het merk Eggs Posure heeft een patent gekregen op eierverpakkingen waar jong en oud mee kan spelen. De dozen met acht eieren kunnen na gebruik op elkaar gestapeld worden en dienen als bouwblokken. Mocht je ze toch niet meer willen gebruiken, dan kunnen ze alsnog weggegooid worden en goed gerecycled bij het karton.

Aluminiumfolie op yoghurt zonder te likken
Het aluminiumfolie dat de Japanse product Toyo Aluminium heeft ontwikkeld stoot de yoghurt in de verpakking af. Geen geknoei meer met yoghurt aan je vingers, op je kleren of voedselverspilling: met deze technologie die gebaseerd is op lotusbladeren hecht de yoghurt zich niet aan de verpakking. Deze lotusbladeren stoten water ook af, net als de binnenkant van het folie over de zuivel.

De producent beweert dat de hoeveelheid yoghurt die wereldwijd aan de verpakking blijft hangen evenveel is als de hoeveelheid yoghurt die geconsumeerd wordt in Afrika. We zullen zien of deze technologie zich ook wereldwijd weet te verspreiden.

Flexibele verpakking vermomd als weckpot
Met deze flexibele verpakking die lijkt op een weckpot laat verpakkingsbedrijf Schur zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is qua printtechnieken. De 'glazen pot' zal eruit springen in de verpakkingsschappen, zonder de kosten van een glazen pot te hoeven betalen. De zak is verkrijgbaar in verschillende maten op dezelfde machine en blijft mooi recht op staan.


Frisdrank en sterke drank in een fles
Het Duits cocktailmerk U-boot is een samenwerking met Grenier Packaging aangegaan om een verpakking te maken voor de ultieme cocktail. Het resultaat is een fles in een fles.

140 ml van de fles bestaat uit frisdrank, 30 ml is sterke drank. De flessen, gemaakt met PET, zijn gemakkelijk samen te combineren zonder extra glas. Ze zijn voorzien van dezelfde dop, die allebei de flessen opent op het moment dat hij verwijderd wordt. Het is een tegemoetkoming voor user experience.

Melk uit zak
De Indiase verpakkingsproducent Parakh Agro Industries heeft iets nieuws gelanceerd voor de Indiase markt: melk uit zak. De zak zorgt ervoor dat de melk 90 dagen houdbaar blijft en hoeft niet gekoeld te blijven tot het pak geopend is. Doordat de verpakking minder ruimte in neemt dan een pak, is de prijs significant lager.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • C. Mol
    07.05.2015 - 12:18 uur | C. Mol

    Melk uit een zak hadden wij in de jaren 60 al, Menken Melk. Je schonk de zak uit door hem in een blauwe kan te laten zakken en een driehoekje in de hoek af te knippen.