6 x de leukste verpakkingen van juni

30.06.2016 | Trends | 1433 keer bekeken
6 x de leukste verpakkingen van juni

Ter inspiratie bericht Verpakkingsprofs iedere laatste werkdag van de maand over de leukste, nieuwste, meest innovatieve en opvallendste verpakkingen. Deze maand een zomerse editie: food & beverage brachten veel nieuwe technologieën op de markt.

Slimme dop helpt atleten gehydrateerd te blijven

Gatorade.jpg

Wereldwijde leverancier van sportvoedsel en andere etenswaren Gatorade omarmt nieuwe technologieën die verwerkt worden in verpakkingen om atleten op tijd te vertellen wanneer ze moeten drinken. De chip, die verwerkt is in de dop, werkt samen met een meetinstrument dat op de huid van de atleet wordt geplaatst. Hierdoor wordt een signaal afgegeven op het moment dat deze teveel zweet en dus een grotere kans loopt om uit te drogen. Een lichtje in de dop vertelt de atleet wanneer hij moet drinken.

Speciale editie bierdopje maakt voor consument 360 foto’s

Becks.jpg

Biermerk Beck’s komt met een wel heel speciale verpakking, die in een zeer gelimiteerde oplage gemaakt is en enkel te winnen is via Facebook. Een aantal flesjes zijn uitgerust met een Capcam, die aangesloten kan worden op een smartphone. Deze camera is in staat om 360 graden foto’s en video’s te maken, waarna deze op social media gedeeld kunnen worden.

Bierflesje licht op wanneer consument interactie maakt

Oculto.jpg

Een ander merk dat zich deze maand liet zien op de markt van actieve verpakkingen is Oculto van Anheuser-Busch. Eerder al te zien in deze rubriek voor andere slimme verpakkingen, maar deze keer claimt het bedrijf de eerste verpakking gemaakt te hebben die oplicht met smart labels. In het label zit een baan verwerkt met micro knopjes. Zodra de consument met zijn duim over de knopjes gaat, gaan de lichtjes aan die in het label verwerkt zitten.

Draai de verpakking om de cocktail te mengen

iMix-Cocktail.jpg

Altijd handig op het moment dat je in het park zit en zin hebt in een cocktail. De verpakkingen van iMix maken het mogelijk om verschillende ingredienten van cocktails simpel met elkaar te mixen. De verpakking, in de vorm van een shaker, bestaat uit drie compartimenten. Door de verpakking te draaien worden de ingrediënten uit de drie delen met elkaar gemixt. Het enige wat nog toegevoegd hoeft te worden is ijs.

Bieropener stuurt berichten naar vriendengroep wanneer er gedronken wordt

bottle-opener-smart-psfk.com_.jpeg

De bieropener BOx is wel een hele speciale. Hij is gemaakt van hout en staal en bevat een chip die consumenten via een app verschillend kunnen gebruiken. Zo kunnen ze hem koppelen aan Facebook messenger, waarbij de vriendengroep iedere keer als iemand een bierflesje ermee opent een berichtje krijgt. De app houdt ook bij hoeveel flesjes iedereen opent, en waarschuwt ze wanneer ze niet meer mogen rijden.

KFC brengt verpakking én smartphone oplader in 1 op de markt

254d1c8aeae09d651340343706c98c73-1466947

Heb je trek en een bijna lege telefoon? KFC helpt je verder met hun nieuwe Watt a Box-verpakking: een smartphone oplader en verpakking in één. De verpakking is momenteel enkel nog in India op de markt en zijn zelfs daar slechts beperkt te verkrijgen in fillialen in Mumbai en Delhi. De doos was eerder te winnen via een online wedstrijd op Facebook, maar ook deze is helaas al afgelopen. Hopen dat het een succes blijkt en deze ontwikkeling ook naar Europa komt!

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren