6 x de meest inspirerende TED Talks over verpakkingen

14.10.2015 | Trends | 1423 keer bekeken

Al meer dan tien jaar inspireren sprekers in TED Talks mensen van over de hele wereld over de meest uiteenlopende onderwerpen. Invloedrijke denkers en ondernemers presenteren in maximaal achttien minuten op een toegankelijke manier hun idee. 

Inmiddels zijn er online duizenden presentaties te vinden. Ook over de toekomst van de verpakkingsbranche zijn veel innovatie ideeën uitgesproken. Wij hebben de vijf meest inspirerende TED Talks voor u op een rijtje gezet.

1. Eric Benson - Duurzaam design

Eric Benson vertelt in zijn TEDx Talk over de duurzaamheid van ontwerpers. Wat is de waarde die zij toevoegen aan de wereld en hoe kunnen zij dit zo duurzaam mogelijk doen? Onder andere de papierbranche en de verduurzaming hiervan komt aan bod.

2. Lauren Singer - een afvalloos leven

Ook de jongere sprekers van Tedx houden zich bezig met verpakkingen, of beter gezegd: met afval. Lauren Singer vertelt over de hoeveelheid afval die ze de afgelopen drie jaar geproduceerd heeft (hint: het past allemaal in een weckpot) en vertelt waarom haar motivatie, geloof en doelen.

Eerder sprak VerpakkingsProfs in een interview met Emily Jane Lowe, die hetzelfde nastreeft.

3. Joshua Wachman - de toekomst van farmaceutische verpakkingen

De wereld van verpakkingen verandert constant, en ook farmaceutische verpakkingen ontkomen daar niet aan. Zeker nu de wereldbevolking steeds ouder wordt, maar laatst ook bleek dat ouderen steeds meer moeite hebben met verpakkingen, zijn oplossingen geboden. Joshua Wachman legt uit hoe hij die ontwikkelingen voor zich ziet.


4. Kavita Shukla - Houdbaarheid van voedsel vergroot door een papiertje

Niet alleen theorieen worden behandeld tijdens de TED talks, ook innovaties komen aan bod. Voor de verpakkingbranche is de uitvinding van Kativa Shukla een interessante: door een 'simpel' papiertje, wordt de houdbaarheid van groente en fruit vele malen kunnen worden verlengd. Hoe? Ze legt het hier uit.

5. Paul Sellew - Composteren 

Paul Sellew wordt gezien als de 'compost koning'. Zijn hele leven komt deze boerenzoon al in aanraking met deze manier van het verwerken van verpakkingen. Hoe belangrijk is dit en wat zijn de mogelijkheden hierbij? Hij legt het uit! 


6. Joseph DeSimone: What if 3D printing was 100x faster?
De meest recente TED talk in het rijtje, over een heel actueel onderwerp: 3D printen. Joseph DeSimone vraagt zich af welke mogelijkheden 3D printen biedt als het een stuk sneller zou zijn. Een technologische ontwikkeling die ook op verpakkingssector en logistiek invloed zal hebben.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Caroli Buitenhuis
    15.10.2015 - 11:32 uur | Caroli Buitenhuis

    Jammer dat composteerbare verpakkingen in dit verhaal helemaal niet aan bod komen. Composteerbare (gecertificeerde bioplastic) verpakkingen bevatten veel biogas potentieel indien ze vergist worden. Composteerders/vergisters hebben heel veel last van de huidige 'olie-folies' die niet te composteren of vergisten zijn. Ze juichen het inzamelen van compost in gecertificeerde bioplastic juist wel toe vanwege de biogas-opbrengst. Deze bioplastics komen overigens niet op de akkers terecht omdat ze dan al lang weggesmolten zijn en dus ook de compost niet 'verarmen' zoals de olie-folies.