7x verpakkingstrends voor 2017

06.01.2017 | Branchenieuws | 2824 keer bekeken
7x verpakkingstrends voor 2017

Het jaar 2017 is pas net begonnen en nu al schieten de lijstjes met verpakkingstrends voor 2017 als paddenstoelen uit de grond. Wij van VerpakkingsProfs hebben een overzicht gemaakt met 7 meest voorkomende trends voor het jaar 2017. 

Wees simpel, brutaal en helder
'Go back tot the basics' is een trend die je geregeld hoort terugkomen. Ook dit jaar denken ontwerpers dat het minimaliseren van verpakkingen veel te zien is. Een simpel design kan positief werken indien je het goed doet. 


Doe gek met kleur
Het is geen geheim dat kleuren emoties kunnen opwekken bij mensen. Kleur is één van de belangrijkste aspecten van een verpakking. Consumenten onthouden wellicht de naam niet van een merk, maar zeker wel de verpakking en al helemaal de kleuren. Volgens ontwerpers is het daarom helemaal geen gek idee om te experimenteren met veel kleuren. 


Dezelfde patronen
Door patronen te herhalen wordt de boodschap beter overgebracht denken ontwerpers. 


Gebruik afbeeldingen als narratief/verhaal
Achter elk ontwerp zit een verhaal. Ontwerpers proberen steeds vaker dat verhaal op de verpakking te projecteren. 


'Put in in the mail' 
Steeds minder mensen krijgen post. Het gevoel dat je iets van de post krijgt wordt steeds schaarser zeggen ontwerpers. Zij spelen hier op in door verpakkingen het uiterlijk te geven van een postpakketje. Op deze manier kan iedereen het gevoel van post ontvangen terug krijgen bij het openen van een pakketje.  

Verpakkingen met 'gaten'
Traditionele verpakkingen beschermen en verbergen het product. De hippe ontwerpen spelen met het idee om het product al te laten zien. Het zorgt voor interactie, brengt humor en het valt op. 

Old School is opnieuw cool
Deze vintage verpakking staat eigenlijk elk jaar wel in een lijstje. Het is en blijft hip. Het brengt herinneringen terug van mensen die met de originele verpakkingen te maken hadden. 

Auteur: Martis Lupus, designer op 99 designs 
Bron: 99 designs.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren