8 x de mooiste chocoladeverpakkingen

03.03.2015 | Trends | 1855 keer bekeken

Aankomende zondag 8 maart is het vrouwendag. Reden genoeg voor Verpakkingsprofs om de mooiste chocoladeverpakkingen op een rij te zetten. Want welke vrouw wordt daar nou niet gelukkig van?

Loftman Chokladbutik

Chocoladeverpakkingen zijn populair bij veel ontwerpers en studenten aan kunstacademie. Zo is ook dit ontwerp tot stand gekomen voor Loftman, een niet bestaand chocoladewinkeltje in Stockholm. De gedachte achter dit ontwerp zit hem in de trend dat mensen steeds gezonder willen leven, vertelt ontwerper Rasmus Erixon. "De chocolade is ontworpen voor deze groep mensen: die er modieus uit willen zien in alles wat ze doen en bovendien verantwoord willen snacken."

DBZ Lovechock

Ook op Nederlandse bodem worden mooie dingen ontworpen. Zo zijn er de verpakkingen van Lovechock, gemaakt uit eerlijke grondstoffen. Mooi detail: de repen en verpakkingen worden geproduceerd in de sociale werkplaats in een re-integratie project in Leiden.

Compartes Chocolates – California Love

De smaak van pure chocolade van pretzels komt samen in deze chocoladereep uit Los Angeles. De combinatie van zeezout en chocolade is een absolute trend te noemen van de afgelopen jaren. Voor deze reep zult u wel in uw buidel moeten tasten: u betaalt zo'n 10 dollar per stuk.

Creme de la Creme

Uit New York komt het idee om de twee dingen die vrouwen het vaakst cadeau lijken te krijgen – bloemen en chocolade – te combineren. "Het leek alsof deze twee zaken recht tegenover elkaar stonden, dus het leek me goed ze samen te voegen," vertelt ontwerpster Hyejin Park. In de verpakkingen zitten echte rozenblaadjes verwerkt, die de geur nog een beetje verspreiden.

Mon Choco

De bonbons van Mon Choco zijn een kunstwerk apart. Het ronde doosje met het blauwe lint maakt het helemaal af.

Chocolairs

Uit een Indiase studieopdracht verscheen dit simpele doch prachtige ontwerp voor een chocoladeverpakking. Door de kleur van de doosjes wordt duidelijk om welke smaak het gaat en door de vierkante vorm is het makkelijk om tabletten er in te verpakken.

Le chocolat des Francais

In een klein dorpje onder de rook van Parijs worden deze vrolijke chocoladerepen geproduceerd. Het is de ultieme combinatie voor mooie dingen voor het oog en de mond.: het nieuwe merk garandeert dat de repen voor 100 procent van cacaoboter gemaakt worden.

Hypnotize chocolate

Bij deze schoolopdracht is er vooral gebruik gemaakt van de simpelheid van vormen en de illusie die door herhaling gewerkt kan worden. Door de hypnotisering hoopt student Huan Nguyen een identiteit te creëren die blijft hangen b

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren