9 x trends op Fruit Logistica

10.03.2016 | Trends | 1131 keer bekeken
9 x trends op Fruit Logistica

Tijdens Fruit Logistica 2016 spotte Ammerlaan Vision on Food, een bureau voor innovatie in de agrarische en voedselsector, verschillende innovaties. Dit vonden zij de meest opvallende trends: 

IJs en bevroren pulp van 'super'fruits zonder suiker uit Brazilië. Bekend, zoals de açiabes, maar ook onbekend zoals de cupuaçu. Waarschijnlijk binnenkort in Nederland.

trend9.jpg

Paddenstoelen met natuurlijke vitamine D uit Nederland. Die vitamine ontwikkelt de paddenstoel zelf door het 'ouderwetse' telen van de firma Banken uit Limburg, waarbij de paddenstoel een periode wordt belicht. 

trend1.jpg

Roze sla uit Italië uit de familie van radicchio.
 Deze karaktervolle sla met licht bittere smaak is ideaal om de inmiddels wat verstofte (gesneden) slacategorie weer sjeu te geven.

trend7.jpg

'Rozen'sla ook uit Italië. Ook uit de familie van de radicchio. Licht bitter en visueel zo aantrekkelijk dat het schap van verse kroppen sla heel veel kracht geeft. 

trend8.jpg

Reuzenradijzen uit Limburg. Een combinatie van kleur en opkomende smaaktrends – bitter, scherp, structuur – in een bijna vergeten product. Het bedrijf Sous Fresh stelt elke maand een box samen met bijzondere producten. Speciaal voor topkoks. Zo inspireren ze koks en leren het bedrijf zelf wat wel en (nog) niet aanslaat. Proefondervindelijk trendondzerzoek – ook een nieuwe trend.

trend2.jpg

Knolcapucien of op zijn Engels 'mashua' lijkt qua smaak lijkt op radijs, maar heeft veel meer complexiteit. Als je het wilt proeven zul je het midden-Oosten moeten want BeFresh verkoopt dit knolletje vooral aan die landen.

trend3.jpg

Minibietjes in alle kleure
n zijn niet nieuw, maar wel het ultieme voorbeeld van de trend in kleine groenten en kleur. 

trend5.jpg

Rode kiwi's, ook weer zo'n voorbeeld kleur, pas dit najaar op de markt, dus geen idee nog hoe ze smaken.

trend6.jpg

Mini-appeltjes horen thuis in de – op de beurs alom aanwezige – trend van anti-voedselverspilling. Hier zijn ze met drieën verpakt als snack.

trend4.jpg

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren