Aantrekkelijkheid groentes versterkt door kleur verpakking

17.01.2017 | Branchenieuws | 620 keer bekeken
Aantrekkelijkheid groentes versterkt door kleur verpakking

Uit onderzoek van studenten aan de Universiteit van Delft is gebleken dat de kleur van de verpakking invloed heeft op de aantrekkelijkheid van verse groenten. Er werden vijf groentes onderzocht: komkommers, aubergines, gele paprika’s, wortelen en tomaten. Het onderzoek toont aan dat elke groente zijn een eigen ideale achtergrondkleur heeft. 

Lichtoranje zou het best passen bij komkommers. De kleur lichtblauw bij aubergines, blauw voor gele paprika's, oranje voor wortelen en donkerblauw of donkeroranje voor tomaten. De studenten hebben in samenwerking met een professionele ontwerper ook ontdekt dat het niet mogelijk is om een niet-neutrale achtergrondkleur te vinden die geschikt is voor veel verschillende groenten. Ook bleek er geen invloed te zijn op de waarneming van de kleuren van de groentes als er verschillende achtergrondkleuren gebruikt werden, maar de aantrekkelijkheid van de groentes zijn dus wel variabel. 

Het doel van het onderzoek was het in kaart brengen op welke manieren groentes het best en aantrekkelijkst verkocht konden worden. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren