Afvalscheidingsexpert gekroond tot Wetenschapstalent 2015

25.09.2015 | Branchenieuws | 595 keer bekeken

Maaike Kroon, hoogleraar scheidingstechnologie aan de TU Eindhoven, is donderdagavond uitgeroepen tot Wetenschapstalent 2015. De prijs, een initiatief van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist, werd uitgereikt door juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan.

De 35-jarige Kroon wist in slechts twee jaar tijd cum laude te promoveren en kreeg in 2011 als jongste vrouwelijke hoogleraar in Nederland een aanstelling aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is ze boerin, met een voorliefde voor duurzaamheid.  'Maaike Kroon combineert een indrukwekkend wetenschappelijk talent met een passie voor duurzaamheid', aldus Rinnooy Kan. 'Een onderzoeker om te koesteren!' 

Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist en initiatiefnemer van de prijs vult aan: 'Het onderzoek van Maaike is van groot maatschappelijk belang. Energiezuinigheid is een van de aanzienlijke uitdagingen waar de chemische industrie op dit moment voor staat. 

Verfrissende blik
'Bovendien kijkt ze voorbij de muren van de universiteit. Dat is verfrissend. Ze zwengelt zaken als duurzaamheid, energieverbruik en afvalproductie aan in het maatschappelijke debat - iets wat meer wetenschappers zouden moeten doen.'

Als winnares ontvangt Kroon een geldbedrag van 1500 euro, een trofee en een kennisboekenpakket. De prijs is in het leven geroepen om jong (en onontdekt) wetenschappelijk talent uit Nederland en België een platform te bieden en hen te stimuleren in hun onderzoek.

Foto: Mats van Soolingen

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren