Albert Heijn voorziet minder groenten van verpakking

15.12.2015 | Branchenieuws | 1095 keer bekeken

Albert Heijn gaat minder groenten voorzien van een verpakking. Zo vinden klanten snijbonen, winterpeen en spitskool voortaan onverpakt in het groenteschap. De komende weken komen steeds meer groenten- en fruitproducten onverpakt in het schap te liggen. Zo draagt Albert Heijn bij aan het terugdringen van verpakkingsafval.

Minder verpakkingsafval 
Albert Heijn test voortdurend of de verpakking van producten simpeler kan, met minder materiaal of zelfs helemaal zonder. Als een verpakking nodig is, wordt gekozen voor de meest geschikte en meest duurzame verpakking waarbij de focus ligt op reductie, hergebruik, recycling en de inzet van hernieuwbare grondstoffen. De beste verpakking is volgens Albert Heijn een verpakking die over de gehele levenscyclus (van grondstof tot afval) leidt tot een zo klein mogelijke impact op het milieu. Bijna al het groente en fruit wordt verpakt in verpakkingen die bestaan uit hernieuwbare en/of composteerbare grondstoffen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk verpakkingen hergebruikt kunnen worden, staat op alle eigen merk producten een weggooiwijzer: een hulpmiddel om verpakkingsafval zo goed mogelijk te scheiden.

Functioneel verpakken
Verse producten worden bij Albert Heijn alleen verpakt als dat nodig is, bijvoorbeeld voor de bescherming of een langere houdbaarheid van een product. Voor een aantal producten is in de afgelopen periode onderzocht of ze ook zonder verpakking konden. Onder andere koolraap, spitskool, winterpeen en  sereh hebben de tests goed doorstaan en liggen met ingang van de komende week onverpakt in het schap. In de komende maanden volgen er nog meer producten zoals biologische prei, biologische courgette en biologische avocado's. Sommige producten worden alleen een bepaalde periode van het jaar onverpakt verkocht. Zoals radijs, snoeppaprika, zoete puntpaprika en gele, groene en oranje paprika's, die in de zomer op hun sterkst zijn. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren