Aldi moet bierverpakking aanpassen na Belgische rechtszaak

01.02.2016 | Branchenieuws | 639 keer bekeken
Aldi moet bierverpakking aanpassen na Belgische rechtszaak

Supermarktketen Aldi moet in België de verpakking van zijn biermerk Buval aanpassen. Dat heeft de handelsrechtbank in Brussel bepaald.

De zaak kwam voor na een klacht van Anheuser-Busch InBev dat de Buval-verpakking te veel op die van Jupiler lijkt. De rechter oordeelde dat er sprake is van mogelijke verwarring bij de consumenten, die afbreuk zou kunnen doen aan het merk Jupiler.

Aldi moet de verpakkingen binnen tien dagen na de betekening van het vonnis uit de schappen halen, op straffe van een dwangsom van 250 euro per inbreuk met een maximum van 1 miljoen euro. Buval wordt geproduceerd door de Limburgse brouwer Martens. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • jack vd wiel
    05.02.2016 - 12:02 uur | jack vd wiel

    ik vind dit niet terecht ,want dan zouden alle producten met een soortgelijke kleur ,en/of kleurstelling niet op de markt mogen ,nou dan kunnen er nog wel heel veel leveranciers hun etiket of verpakking aanpassen .
    want zeg nu zelf , een hele stier of een paardenhoofd en rood of oranje rood buval of jupiler, het is maar dat je het verschil niet wil zien