Aldi start verkoop 3D printers voor spotprijs

22.02.2016 | Branchenieuws | 1176 keer bekeken
Aldi start verkoop 3D printers voor spotprijs

Het Duitse supermarktconcern Aldi verkoopt in Australië een complete 3D-printer voor 499 Australische Dollar (€ 320).

De Duitse retailer maakt de voordelen van 3D-printen beschikbaar voor de massa, althans in Australië. Vanaf woensdag 17 februari 2016 kunnen Australiërs voor een beperkte periode een 3D-printer kopen, tegelijk met de dagelijkse boodschappen.

De printer, die is ontwikkeld door de Australische fabrikant Cocoon Create, komt compleet met software en 10 meter filament. Voor nog eens € 22 kopen de Australiërs er een kilo filament in verschillende kleuren bij.

Goedkoopste 
Naast prototypes en kleine creatieve uitspattingen kunnen de kopers van de Aldi-printer ook reserveonderdelen voor beschadigde elektronica printen, of kleine plastic onderdelen die anders van ver weg verscheept zouden moeten worden.

Met € 320 is het nog niet de goedkoopste 3D-printer ooit, maar Aldi brengt de techniek zo onder de aandacht bij een geheel nieuwe doelgroep. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • warrie wassen
    25.02.2016 - 16:22 uur | warrie wassen

    uitstekend initiatief dat de 3d printers voor iedereen toegankelijk wordt.