​‘Alles kan met intelligente verpakkingen’

04.11.2016 | Beursnieuws | 488 keer bekeken
​‘Alles kan met intelligente verpakkingen’

In aanloop naar AIPIA interviewt VerpakkingsProfs de sprekers van deze conferentie over actieve en intelligente verpakkingen. Deze maand Randy Lane van American Thermal Instruments, die sensoren hebben ontwikkeld die werken zonder krachtbron. Chemie is de trigger van deze sensoren, die uitgelezen kunnen worden via RF en NFC.

Hoe ziet de verpakking eruit?
Er is niet één verpakking die wij van American Thermal Instruments hebben ontwikkeld. Wij werken samen met onze klanten om onze sensoren zo in de verpakkingen te integreren dat het voor hen het beste werkt. Het kan zijn dat de sensoren geïntegreerd worden in de verpakking of het label, maar ook dat het op de verpakking geplaatst wordt tijdens de productie.

We zijn trots op het feit dat onze sensoren zo makkelijk en nauwkeurig de temperatuur van de producten weergeeft. We bieden een oplossing op maat: of je nou makkelijk wil zien aan welke temperatuur het product is blootgesteld, of dat je via een RFID-app wilt zien hoe een hele zending producten verzonden is en welke pallets aan meer warmte zijn blootgesteld dan anderen: het kan allemaal.

Wat voor rol speelt de chemie in de sensoren?
In al onze producten is chemie de basis. We hebben een gespecialiseerd team van onderzoekers binnen ons bedrijf die constant op zoek zijn naar de nieuwste technologieën om toe te passen. Door nieuwe chemische samenstellingen te onderzoeken proberen we oplossingen te vinden om kosten te drukken, maar tegelijkertijd de meest innovatieve en efficiënte producten te bieden.

In de verpakking is geen krachtbron aanwezig. Hoe werken de sensoren?
De basis van de sensoren is chemie, waardoor er geen krachtbron nodig is om informatie te verzamelen. We maken ook gebruik van een andere technologie, die Insero heet. Dit is een sensor die een combinatie van traditionele RFID en chemische temperatuur indicaties gebruikt, waar dus ook geen krachtbron voor nodig is.

Insero is te gebruiken voor zowel individuele verpakkingen als pallets en containers. De chemie die in de sensor aanwezig is geeft een signaal in de vorm van een kleur af wanneer er zich ongeregeldheden voordoen. De unieke ID code laten zien in welke pallet of container dit probleem zich heeft voorgedaan, waardoor deze makkelijk te identificeren is.

Wat kunnen bezoekers verwachten van de presentatie tijdens AIPIA?
We zullen een demonstratie geven van een aantal van onze producten, waarbij we de voordelen proberen te belichten. 

Wilt u de presentatie van Randy Lane bijwonen? AIPIA vindt plaats op 14 en 15 november, registreren kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren