'Amazon richt zich ook op bezorgen op de maan'

07.03.2017 | Branchenieuws | 584 keer bekeken
'Amazon richt zich ook op bezorgen op de maan'

Amazon-topman Jeff Bezos heeft plannen om op de maan te gaan bezorgen. Dat schrijft The Washington Post op basis van gelekte informatie. Het is algemeen bekend dat Amazon vooruitstrevende plannen heeft, maar nu zijn er plannen om de toekomstige maanbewoners te bevoorraden van verschillende soorten goederen en verpakkingen. 

Het is idee van de topman van Amazon is een goederenbezorgdienst tussen de Zuidpool en de maan. In een memo aan NASA stelt het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, een samenwerking voor aan NASA. 

Blue Moon
In de memo wordt gesproken over een ruimtevaartuig, die Blue Moon moet gaan heten, dat 4500 kilo materiaal in één keer kan vervoeren. Het ruimtevaartuig moet gepositioneerd worden op de Zuidpool. Het plan is dat de Blue Moon wordt opgeladen door zonne-energie. Jeff Bezos zegt dat het ruimtevoertuig in 2020 al zijn eerste vlucht zou kunnen maken.

Koloniën
Verder schrijft Amazons oprichter Bezos dat zijn ambitie niet bij de maan stopt. "Ik denk dat als je eerst naar de maan gaat, en daar je thuisbasis maakt, je dan makkelijker naar Mars kunt komen", aldus Bezos in de memo. 

Afbeelding: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren