Amazon verzendt pakketjes via openbaar vervoer

26.08.2015 | Branchenieuws | 695 keer bekeken

Iedereen kent het probleem: je bent niet thuis en juist op dat moment wordt er een pakketje bezorgd. Amazon wil dit voorkomen door pakketjes via het openbaar vervoer bij zijn klanten te bezorgen. Zo kunnen klanten hun pakketjes zelf ophalen tijdens hun woon-werkverkeer.

Op deze manier wil de retailer bussen, treinen en metro’s veranderen in rijdende ophaallocaties. Door middel van een speciale kluis die in een openbaar transportmiddel gemaakt wordt, kunnen klanten via hun smartphone aangeven welke lijn(en) ze gebruiken om zich te verplaatsen. Als het pakketje in de kluis ligt, krijgt de gebruiker een SMS met een toegangscode.

Amazon ziet vooral op het platteland kansen voor de service. In dat soort gebieden zijn leveringen volgens de retailer niet rendabel.

Experiment
Het is niet de eerste keer dat Amazon inzet op het openbaar vervoer. Eerder dit jaar gebruikten koeriers in de metro van New York om pakketjes sneller te bezorgen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Remko Berkhout
    26.08.2015 - 15:57 uur | Remko Berkhout

    En 3x raden hoe Amazon verpakkingen inzet als marketingtool, waarschijnlijk slim verpakt en mooi bedrukt compleet met logo's. Zo heb je niet alleen tijdens het afleveren, maar ook tijdens transport bizar veel momenten waarop je je merk bij de consument onder de aandacht brengt.